BAM Wonen levert 71 woningen op in project De Houttuin in Woerden aan CBRE Investment Management

BAM Wonen levert 71 woningen op in project De Houttuin in Woerden aan CBRE Investment Management

BAM Wonen heeft de eerste 71 vrije sector huurappartementen in project De Houttuin in Woerden opgeleverd aan CBRE Investment Management. In De Houttuin komen zes moderne en duurzame woongebouwen met in totaal 265 appartementen. Deze zijn verdeeld over 82 sociale huurappartementen voor Cazas Wonen, 99 vrije sector huurappartementen voor CBRE Investment Management en 84 koopappartementen. De komende weken worden ook de eerste 42 koopappartementen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De Houttuin is een ontwikkeling van BAM Wonen in samenwerking met Cazas Wonen.

“Met de oplevering van de eerste woongebouwen breekt een nieuwe fase aan in het proces. Na een periode van plannen maken, slopen, bouwrijp maken en het bouwen komen er bewoners die hier hun thuis gaan krijgen. Dat is waar we het, met elkaar, voor doen”, aldus Perry van Leeuwen, commercieel directeur bij BAM Wonen.Alexander Tiel, Director Transactions Residential CBRE Investment Management: “De Houttuin in Woerden is een omvangrijke herontwikkeling van bedrijventerrein Middelland-Noord. Wij zijn trots op onze rol als een van de partners in deze herontwikkeling samen met BAM Wonen en de gemeente Woerden. Onze totale investering in Houttuin omvat 99 moderne en duurzame appartementen voor mensen met een middeninkomen op een stedelijke plek waar mensen wonen en werken.”Campusachtige omgeving

De Houttuin wordt ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes. Tussen de woongebouwen komt veel groen en water dat wordt ingericht met diverse thema’s om ontmoeting te stimuleren. Er wordt geparkeerd in een mobiliteitshub, waardoor in de buitenruimte geen auto’s zijn. In de mobiliteitshub is ook de collectieve WKO (Warmte-Koude opslag) geplaatst die zorgt voor de duurzame energieopwekking voor het project.Duurzame toekomst.

Duurzaamheid staat centraal in de strategie van BAM en is daarom in de ontwikkeling en realisatie van het project een belangrijk uitgangspunt. De gebouwen hebben een goede isolatiewaarde, een hoge luchtdichtheid om warmteverliezen te voorkomen en er is uitsluitend gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. De daken zijn voorzien van een mos-sedum dakafwerking, op de gevels zijn vleermuiskasten geplaatst en de mobiliteitshub is circulair uitgevoerd. Energetisch zijn de appartementen op de toekomst voorbereid. Verwarming en koeling gaat via aansluiting op een collectief warmte-/koudeopslag systeem en er is warmteterugwinning uit ventilatielucht. Ook de inrichting van de buitenruimte wordt duurzaam, ecologisch verantwoord en met oog voor biodiversiteit ingericht. De ruimtes tussen de gebouwen worden beplant met bomen, struiken en grassen als extensief gebied. Op diverse plaatsen zijn er grote plantenbakken met verticale spandraden op de balkons aangebracht waar klimplanten langs omhoog groeien. Het regenwater dat van de daken stroomt wordt op het terrein opgevangen in wadi’s en in de langs het project gelegen sloot, om verdroging van de bodem te voorkomen.Persoonlijk wonen

De kopers in het project kregen de gelegenheid om bij Homestudios, het woonexperience center, hun eigen klantreis te doorlopen. Samen met een woonadviseur zijn persoonlijke voorkeuren en wensen besproken om de woning geheel naar eigen smaak af te werken. De bewoners hebben zo van hun nieuwe huis al gelijk een thuis gemaakt.De komende periode wordt hard gewerkt om de overige woongebouwen gereed te maken voor de nieuwe bewoners. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van volgend jaar alle woningen opgeleverd zullen zijn. 

Deel op social media