Woonopmaat en BAM Wonen vieren oplevering veertig energiezuinige sociale huurwoningen in Beverwijk

Woonopmaat en BAM Wonen vieren oplevering veertig energiezuinige sociale huurwoningen in Beverwijk

BAM Wonen is gestart met de oplevering van veertig energiezuinige sociale huurwoningen aan de Kingsford Smithstraat in Beverwijk aan Wooncorporatie Woonopmaat. Om deze oplevering te vieren, overhandigde Serge Ferraro, wethouder van de gemeente Beverwijk, in het bijzijn van Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat en Véronique Leenhouwers, commercieel directeur bij BAM Wonen, de sleutel aan de eerste huurder.

Sjoerd Hooftman: De vraag naar betaalbare huurwoningen in Beverwijk is groot. Met de oplevering van veertig stijlvolle en duurzame eengezinswoningen zorgen de gemeente Beverwijk en Woonopmaat ervoor dat veertig huurders straks een betaalbare nieuwe woning kunnen betrekken.”

“Ruim een half jaar geleden zijn wij de bouw gestart en vandaag al vieren we de oplevering van veertig nieuwe eengezinswoningen. Wij feliciteren Woonopmaat en wensen de bewoners hier veel geluk en plezier”, aldus Véronique Leenhouwers.

Energiezuinige woningen

Op de plek van een voormalig schoolgebouw aan de Kingsford Smithstraat realiseerde BAM Wonen, in een bouwtijd van slechts zes maanden, veertig woningen in sfeervolle jaren dertig bouwstijl. De energiezuinige eengezinswoningen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen: ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen, worden verwarmd met een warmtepomp en hebben vloerverwarming.

Betrokken bewoners

De gemeente en buurtbewoners zijn uitgebreid betrokken bij de invulling van het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de riolering vervangen en de openbare ruimte ingericht. Hiermee is de overlast voor de buurtbewoners beperkt gebleven.

Bouwen is van invloed op de omgeving en dus ook op het leefgebied van vogels. Ook zij verdienen een veilig ‘nest’. Daarom ontvangen alle huurders bij de oplevering van hun woning een circulair vogelhuisje, gemaakt door 'de Terugwinning' van restmaterialen uit de bouw.

 

Deel op social media