Portaal, Mitros en BAM Wonen vieren hoogste punt 178 sociale huurappartementen aan Romestraat Utrecht Leidsche Rijn

13 april 2022 15:03

Vandaag bereikten we het hoogste punt bij het bouwproject aan de Romestraat in de wijk Leidsche Rijn. Dat werd gevierd met een frietkraam voor de bouwvakkers. In opdracht van Portaal en Mitros bouwt BAM Wonen hier 178 sociale huurwoningen. De oplevering is naar verwachting begin 2023.

Het appartementencomplex, dat de naam De Grootmeester krijgt, ligt aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel. Toekomstige bewoners hebben direct toegang tot het groen en uitzicht over het Berlijnplein. De architecten die het gebouw ontworpen hebben zijn ZECC en BureauVanEig. Zij hebben een samenhangend gebouw ontworpen, waarin ook verschil van identiteit zichtbaar is.

Toekomstbestendig

Met dit project wordt de sociale woningvoorraad in Utrecht uitgebreid met 80 betaalbare tweekamerappartementen en 98 betaalbare driekamerappartementen. De woningen worden gebouwd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw met een laag energieverbruik voor de huurder. Daarnaast komt er een parkeergarage onder het gebouw en maken een fietsenstalling op de begane grond en een royaal binnenhof deel uit van het plan.