Gebiedsontwikkelaar AM en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor bouw 41 woningen Grasbuurt 2 in Professor Schoemakerplantage in Delft

23 juni 2022 14:51

De overeenkomst voor de bouw van 41 duurzame woningen Grasbuurt 2 in Professor Schoemakerplantage in Delft is ondertekend door Gilbert Kokenberg, directeur Gebiedsontwikkeling bij AM en Maarten Strijdonk, directeur bij BAM Wonen. Alle 41 woningen zijn onder optie, naar verwachting start de bouw eind Q4 2022.

De 41 woningen worden uitgevoerd in drie verschillende woningtypen. Er komen 39 rijwoningen verdeeld over twee typen (royale en brede woningen), variërend in oppervlakte van 132 m2 tot 161 m2 en twee riante twee-onder-een-kapwoningen van 157 m2 met twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Alle woningen hebben een houten berging in de voor- of achtertuin. De indeling van de woning is naar eigen wens te ontwerpen door de diverse uitbreidings- en indelingsmogelijkheden. Alle woningen zijn standaard voorzien van keuken, badkamer en toilet.

Duurzaam

Alle woningen in Grasbuurt 2 worden duurzaam, comfortabel en BENG uitgevoerd. Dit houdt in dat de woningen bijna energieneutraal zijn. Op het dak liggen zonnepanelen en de vloer wordt verwarmd en gekoeld door middel van een luchtwaterwarmtepomp. De woningen worden geventileerd door een gebalanceerde WTW-ventilatie. Ook in de omgeving wordt aandacht besteed aan groen en duurzaamheid. Zo komt er een natuurlijke speelvijver (wadi) waarin het overschot aan water via een drainagesysteem wordt verzameld. De daken van de bergingen worden uitgevoerd met een natuurdak en elke woning krijgt een regenton.

Architectuur

De 41 woningen zijn ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en WAM Architecten, in de architectuurstijl ‘de Nieuwe Delftse School’ die geïnspireerd is op de oude Delftse School. De woningen kenmerken zich door de warme rode baksteen en de details in het metselwerk bij de voordeuren en in de gevel.  

Locatie

De woningen van Grasbuurt 2 liggen aan de oostkant in de Professor Schoemaker Plantage op de voormalige TNO-locatie. Professor Schoemaker Plantage ligt tegenover de TU Delft en op slechts 10 minuten fietsen van de stad Delft. De Schoemaker Plantage bestaat uit twee buurten, de Klinkerbuurt en de Grasbuurt, die met elkaar verbonden zijn door een park. BAM Wonen heeft al 157 woningen in Professor Schoemaker Plantage gerealiseerd. Met de ligging nabij de A13 zijn de woningen uitgevoerd met extra geluidwerende maatregelen, waarmee een goed leef- en woonklimaat gegarandeerd blijft. Naar verwachting worden de woningen in Grasbuurt 2 in het najaar van 2023 opgeleverd.

Woonreis via Homestudios

Kopers van Grasbuurt 2 krijgen voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en beleven zij een complete woonervaring, voordat zij in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.