LEKSTEDEwonen en BAM Wonen tekenen overeenkomst realisatie 26 huurwoningen Het Dorpshart in Hoef en Haag

LEKSTEDEwonen en BAM Wonen tekenen overeenkomst realisatie 26 huurwoningen Het Dorpshart in Hoef en Haag

LEKSTEDEwonen en BAM Wonen hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 26 eengezinswoningen in Het Dorpshart in Hoef en Haag. De overeenkomst voor de realisatie is ondertekend door Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen, en Perry van Leeuwen, commercieel directeur bij BAM Wonen. Na de zomer start de bouw en dit najaar start de verhuur van de woningen. Hiermee wordt het aantal huurwoningen in het nieuwe dorp aan de Lek verder uitgebreid.

Duurzame woningen

De 26 huurwoningen komen uit de BAM Wooncollectie en worden uitgevoerd in Oudhollandse architectuurstijl. Er worden woningen in twee typen gebouwd: 4-kamer eengezinswoningen en seniorenwoningen. De woningen worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp met vloerverwarming. Het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk. Alle woningen krijgen een schuine kap en tuin om het dorpse karakter van dit deel van Hoef en Haag te benadrukken.

Ed de Groot: ‘De vraag naar goede en betaalbare huurwoningen blijft onverminderd groot. We zijn blij dat we met twee verschillende typen woningen voor verschillende doelgroepen aan ons aanbod van huurwoningen in Hoef en Haag kunnen toevoegen. We kennen de woningen uit de BAM Wooncollectie uit eerdere bouwprojecten en zijn tevreden over de hoogwaardige kwaliteit. Een groot aantal woningzoekenden staat te popelen om dergelijke woningen te kunnen betrekken.’

Perry van Leeuwen: ‘We zijn verheugd dat we ook in dit deel van Hoef en Haag 26 huurwoningen mogen realiseren. Deze ontwikkeling past in onze jarenlange samenwerking met LEKSTEDEwonen. Samen met de koopwoningen krijgt Hoef en Haag er binnenkort een kwalitatief mooie woonbuurt bij’

Groeiende wijk

Hoef en Haag is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaars AM en BPD. In de afgelopen jaren is Hoef en Haag gegroeid tot een dorp van circa 1.000 woningen. De groei zal verder doorzetten tot een totaal van 1.800 woningen, waarvan 360 sociale huurwoningen voor LEKSTEDEwonen. Er wordt daarmee voorzien in de grote lokale en regionale vraag naar huur- en koopwoningen.

Bouw en verhuur

BAM Wonen heeft van LEKSTEDEwonen de opdracht gekregen om het plan voor de 26 woningen te ontwerpen en te realiseren. Dit wordt uitgevoerd volgens de Wooncollectie, het concept van BAM Wonen voor grondgebonden woningen. De gevels zijn een ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten. De bouw start naar verwachting in oktober 2022 en de verwachte oplevering is in de zomer van 2023.

Komend najaar start LEKSTEDEwonen met de verhuur van de woningen en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de LEKSTEDEwonen ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’ op www.lekstedewonen.nl.

Deel op social media