BAM Wonen en Wonen Limburg vieren startbouw achttien energiezuinige sociale huurwoningen in Maasbree

BAM Wonen en Wonen Limburg vieren startbouw achttien energiezuinige sociale huurwoningen in Maasbree

BAM Wonen is in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg gestart met de bouw van achttien duurzame sociale huurwoningen in het plan In Den Bosch Maasbree, nadat de gemeente Peel en Maas de vergunning verleende. De woningen worden gebouwd aan de Dormansgoed en de Vlasbemt in Maasbree. Om de vliegende start van de bouw te vieren is op 18 januari een feestelijk moment georganiseerd. De bestuurders van zowel de gemeente als Wonen Limburg mochten symbolisch een bouwelement met de kraan op zijn plek zetten. Naar verwachting worden de woningen al voor het begin van de zomer opgeleverd. 

Iedereen verdient een thuis

Met deze nieuwbouw wordt bijgedragen aan het verkleinen van het tekort en het terugdringen van de wachttijd. Wonen Limburg timmert hard aan de weg om zo snel mogelijk aan de vraag naar betaalbare huurwoningen te voldoen. Ger Peeters, bestuurder woningcorporatie Wonen Limburg: “Iedereen verdient het om een thuis te hebben. De komende jaren werken we hard om aan de woonvraag te voldoen. In deze mooie samenwerking met de gemeente bieden we de inwoners van Maasbree kansen op een fijne duurzame woning waar zij kunnen bouwen aan hun toekomst. Overigens willen we ook na dit project verder aan de slag in Maasbree.”

Bijdrage gemeente Peel en Maas

“Extra huurwoningen zijn hard nodig, ook in Maasbree”, stelt wethouder Rob Wanten. “Met Wonen Limburg werken we samen om de behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen versneld in te vullen. De huurwoningen die nu gebouwd worden, zijn daar een mooi resultaat van. Ze zijn een welkome aanvulling in de wijk In Den Bosch, die straks een mooie mix aan verschillende woningen kent voor iedere portemonnee.”

Snelle bouw en duurzaam

De meeste onderdelen van deze prefab-woningen, zoals het dak, de kozijnen en de muren, zijn vervaardigd in de fabriek. Hoewel de woningen grotendeels in de fabriek gemaakt worden, wordt er op locatie aan de Dormansgoed ook hard gewerkt. De elementen worden met een hijskraan naar hun definitieve plek gebracht en daar ter plekke aan elkaar gemonteerd. “Dat biedt voordelen. Zo is de bouwtijd aanzienlijk korter en de kwaliteit en aansluitingen van de woningen beter. Het casco is na montage direct waterdicht waardoor weersomstandigheden minder een rol spelen”, aldus Jeffry Savelkoul, Commercieel Directeur bij BAM Wonen.

De woningen zijn gasloos, duurzaam en het regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem. Alle woningen hebben al een toekomstige huurder. Het is de verwachting dat de toekomstige bewoners van deze achttien energiezuinige sociale huurwoningen, gezien de snelle bouwmethode, al voor de zomer van hun nieuwe plek kunnen genieten.

Deel op social media