BAM zet grote stap met nieuwe duurzaamheidsstrategie

BAM zet grote stap met nieuwe duurzaamheidsstrategie

Ambitieus, transparant en realistisch. Dat kenmerkt de nieuwe duurzaamheidstrategie van Koninklijke BAM Groep, die zij vandaag presenteert. BAM ziet deze duurzaamheidsstrategie als cruciale aanvulling op haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, omdat ze volgens het bedrijf alleen een toekomst heeft als zij duurzaam blijft bouwen. De strategie is ook cruciaal voor haar opdrachtgevers en de maatschappij om zo samen de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te kunnen. Het bedrijf lanceert ambitieuze doelen en streeft hiermee naar een leidende positie in de sector.

Toekomstige generaties

Met deze nieuwe duurzaamheidstrategie kijkt het bedrijf verder dan haar eigen organisatie en kijkt zij naar de toekomst. De keuzes die je maakt als bedrijf hebben gevolgen voor toekomstige generaties. Met deze strategie laat BAM haar ambities zien om nog duurzamer te bouwen voor die toekomstige generaties. 

Ruud Joosten, CEO van Koninklijke BAM Groep: ‘De bouwsector kan echt een verschil maken. Met deze duurzaamheidsstrategie gaan we door waarmee we al een aantal jaren bezig zijn en nemen we als BAM de leiding op weg naar een duurzame toekomst. We moeten laten zien hoe het anders kan.’

Transparant en realistisch zijn kernwoorden van de nieuwe duurzaamheidsstrategie. De ambitieuze doelen zijn meetbaar gemaakt en zijn vertaald naar actiegerichte plannen om ze te behalen. Daarvoor blijft BAM ook in gesprek met haar opdrachtgevers, partners en met de maatschappij om oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar we allemaal voor staan.

Zes duurzaamheidsthema’s

BAM wil het voortouw nemen in de sector en heeft de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als basis genomen voor de nieuwe duurzaamheidsstrategie. Deze bestaat uit zes thema’s: 1) Decarbonisatie, 2) Circulariteit, 3) Klimaatadaptatie, 4) Biodiversiteit, 5) Gezondheid, Veiligheid en Inclusiviteit en 6) Social value. Binnen elk thema heeft BAM zich ambitieuze doelstellingen gesteld.

Zo zijn de vorig jaar geformuleerde doelstellingen voor CO2-uitstoot meegenomen in deze nieuwe strategie en zijn er voor de andere thema’s doelstellingen geformuleerd. Zo wil het bedrijf in 2030 75% minder bouw- en kantoorafval hebben ten opzichte van 2015, zijn er op alle projecten klimaatbestendige maatregelen genomen en bestaat dan 30% van het senior management uit vrouwen.

Op weg naar een duurzame toekomst

De gevolgen van de klimaatverandering nemen wereldwijd toe. BAM ziet haar nieuwe duurzaamheidsstrategie als cruciale stap richting een duurzame toekomst, waarmee het bedrijf voorspelbaarder, winstgevender en duurzamer wil zijn. Met de uitvoering van deze nieuwe duurzaamheidstrategie heeft BAM voor ogen haar CO2-, grondstoffen- en afvalvoetafdruk verder te verminderen en opdrachtgevers schaalbare duurzaamheidsoplossingen te bieden.

 

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de nieuwe duurzaamheidsstrategie op https://www.bam.com/nl/duurzaam 

Deel op social media