Wethouder Van Dantzig viert bouw woontoren The Jay Bajeskwartier Amsterdam

The Jay - Bajeskwartier Amsterdam

Wethouder Van Dantzig van de gemeente Amsterdam vierde op woensdagmiddag de bouw van woontoren The Jay in Bajeskwartier, samen met de toekomstige bewoners en het team van de bouwer en ontwikkelaar. In The Jay worden 135 compacte 2-kamerappartementen gerealiseerd tussen de 34 en 48m2. Koopwoningen verdeeld over 17 verdiepingen, waarvan 95% onder de NHG grens is verkocht en die al volgende zomer worden opgeleverd.

Wethouder Reinier van Dantzig: “Als wethouder woningbouw vind ik het natuurlijk geweldig om te zien dat hier zoveel woningen in aanbouw zijn. Op een uitstekend bereikbare plek naast het metrostation en met heel veel openbaar groen. Het gevarieerde programma van deze wijk in wording met veel verschillende soorten woningen, horeca en andere voorzieningen, maakt dat ik echt heel enthousiast ben over Bajeskwartier.”

Elke week één verdieping erop
De bouw van The Jay op de kop van Bajeskwartier naast metrostation Spaklerweg vordert in rap tempo. Door te werken met prefab elementen, realiseren de betrokken aannemers BAM Wonen en BAM Bouw & Techniek, elke week een nieuwe verdieping op deze slanke woontoren.
 
Tamar Steenbergen, directeur AM, namens Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V.: “Bijzonder aan The Jay is dat ongeveer 80% van de woningen is gekocht door starters. Zij worden de pioniers van deze autovrije stadswijk en zullen vanaf volgend jaar zomer leven gaan brengen in Bajeskwartier. 

Ook met de bouw van de overige gebouwen blijven we tempo maken. Hierdoor kunnen snel nog meer Amsterdammers gebruik gaan maken van het gevarieerde programma van deze wijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat jong en oud een echt thuis zal vinden in Bajeskwartier.” 
 
Groene wijk en diversiteit in duurzame woningtypes
Doorslaggevend voor veel toekomstige bewoners om te kiezen voor Bajeskwartier is de grote diversiteit aan duurzame woningtypes en het feit dat het een groene, autovrije wijk wordt waar de woningen nu in aanbouw zijn. Ook de locatie, vlakbij de Amstel en het centrum en het feit dat er geen sprake is van erfpacht in Bajeskwartier, is voor kopers van belang. 
 
Betrokken partijen
Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schroders Capital Real Estate. 

The Jay is een ontwerp van OMA. BAM Wonen en BAM Bouw & Techniek zijn verantwoordelijk voor de bouw van The Jay.
 
Meer informatie: www.bajeskwartier.com.   
 

 

Deel op social media