BAM behaalt 4e plaats in Forest50 2023 en blinkt uit in toepassing diverse soorten gecertificeerd hout

Forest 50 2023

(Bericht FSC Nederland) 
BAM heeft de 4e plaats behaald in de prestigieuze lijst waarin de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland worden gerangschikt op de mate van gebruik van duurzaam hout en de communicatie over het belang van verantwoord bosbeheer. Op het Wildlife Filmfestival in Rotterdam werd bouwbedrijf VolkerWessels dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Forest50. Slokker Bouwgroep en Heijmans completeren de top drie. Na de eerste plaats in 2022 is Peter Gijsen - coördinator duurzaam hout certificatie binnen BAM Nederland - tevreden met de 4e plek. “De concurrentie neemt ieder jaar toe en tot nu toe heeft BAM sinds de start van de Forest50 in 2015 altijd in de top 5 gestaan en zelfs driemaal gewonnen”. 

Forest50 ranglijst
De Forest50 van FSC Nederland is gebaseerd op de Cobouw50 en rangschikt de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland op de bijdrage aan verantwoord bosbeheer. Dit jaar alweer voor de negende keer. Dankzij de Forest50 kunnen opdrachtgevers kiezen voor die bouwbedrijven die aantoonbaar goed presteren met betrekking tot inkoop en toepassing van duurzaam hout. De ranking geeft een impuls aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Extra award voor BAM
Naast de bekendmaking van de ranglijst worden er dit jaar voor het eerst een aantal prijzen uitgereikt aan bouwbedrijven die uitblinken op belangrijke onderdelen van de Forest50. Bouwbedrijf Plegt-Vos werd in Rotterdam in de schijnwerpers gezet als snelste stijger in de Forest50. In 2022 nog op de 23ste plaats veroverde ze dit jaar een plaats in de top10. Slokker Bouwgroep scoorde niet alleen hoog in de algemene rangschikking, de bouwer ontving daarnaast de prijs voor de beste communicatie over duurzaam hout en verantwoord bosbeheer. Als bouwbedrijven meer FSC-gecertificeerd tropisch hout toepassen en daarbij ook kiezen voor een diversiteit in soorten dragen ze extra bij aan verantwoord bosbeheer. BAM excelleerde daarin afgelopen jaar, met als gevolg een welverdiende bokaal. Namens BAM namen Peter Gijsen en Imke van den Boom - duurzaamheidsmanager BAM Wonen - de bokaal in ontvangst.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Forest50 of over de toepassing van gecertificeerd duurzaam hout in projecten contact op met Peter Gijsen - peter.gijsen@bam.com

Forest 50 2023

Deel op social media