BAM Wonen en Woningstichting Rochdale verduurzamen 31 woningen in Purmerend

vlasleeuwenbek_purmerend_08

In opdracht van Woningstichting Rochdale is BAM Wonen gestart met de verduurzaming van 31 grondgebonden huurwoningen aan de Vlasleeuwenbek in Purmerend. Tijdens een informatiebijeenkomst zijn de bewoners geïnformeerd over het plan voor de woningverbetering. Ruim 90% van de bewoners stemden in met het verduurzamingsplan. De woningen worden naar verwachting eind december 2023 opgeleverd.

Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: “Fantastisch dat vrijwel alle bewoners van de Vlasleeuwenbek zo enthousiast zijn over de verduurzaming van hun huizen. Op deze manier zetten we met elkaar een mooie stap op weg naar een schone toekomst.” 

Duurzamere woning
De woningen krijgen nieuwe HR++ beglazing, nieuwe buitendeuren, en bodem- en dakisolatie. Deze maatregelen hebben een positief effect op de woonlasten van de bewoners. Het pakket aan energiebesparende maatregelen (met HR++ glas, goede ventilatie en isolatie) zorgt ervoor dat de woning minder gas verbruikt om warm te blijven en verlaagt de woonlasten. Daarnaast biedt Rochdale bewoners de mogelijkheid tot het plaatsen van zes zonnepanelen. Na de woningverbetering presteert de woning duurzamer (minimaal energielabel A). Dat betekent een verlaging van het energieverbruik en minder CO2 uitstoot.  

Samenwerking
Het project volgt op een eerdere goede samenwerking bij de renovatie van 111 woningen Spoorzicht Diemen. Véronique Leenhouwers, commercieel directeur Noordwest bij BAM Wonen: ‘Fijn dat Woningstichting Rochdale en BAM Wonen hiermee een vervolg aan onze samenwerking geven en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan de grote verduurzamingsopgave waar we met elkaar voor staan’.

Vlasleeuwenbek 
Rochdale kiest onder andere voor verduurzaming omdat de woningen zijn gebouwd in bouwjaar 1980, een periode waarin minder aandacht werd gegeven aan energiezuinig wonen. Met deze verduurzamingsmaatregelen worden de energiebehoefte en woonlasten van de woningen verlaagd, en het comfort verhoogd. Met dit alles geeft BAM Wonen uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Deel op social media