BAM Wonen levert de ALT op in Ondiep Urecht - 61 Sociale huurappartementen voor Woonin

De Omloop Utrecht

Het appartementengebouw de ‘ALT’ is opgeleverd aan Woonin. BAM Wonen heeft hier 61 sociale huur appartementen gerealiseerd op een prominente locatie aan de rand van het Utrechtse Ondiep. De huurders van Woonin betrekken binnenkort hun duurzame woningen die allen een eigen buitenruimte hebben. De woningen op de begane grond krijgen zelfs een voor- én achtertuin. 

Bij de realisatie van het project hebben circulariteit en duurzaamheid een grote rol gespeeld. Dat is begonnen bij een zeer zorgvuldige sloop van het oude pand, waarbij veel materialen een 2e leven hebben gekregen als 2e hands bouwmaterialen. De overgebleven afvalstromen hebben geleid naar nieuwe grondstoffen. Zo is een deel van de metselstenen dat bij de sloop vrij kwam in het nieuwe plan gebruikt om de schanskorven langs de voortuinen mee te vullen.

Sleutel de Alt Ondiep Utrecht

Het ontwerp van LEVS is vervolgens uitgevoerd met meerdere circulaire materialen. De galerijgevels zijn bekleed met Resysta, een gevelbekleding die 100% recyclebaar is. Voor de bewoners is het daarnaast heel prettig dat het gebouw bijzonder energiezuinig is. Dit komt door de zeer hoge isolatiewaarde van de gevels, balansventilatie en een dak vol pv-panelen. En naast de eigen buitenruimtes is er een gezamenlijke binnentuin langs de achtergevel van het project. In deze klimaattuin wordt regenwater opgevangen in een wadi en geeft de inheemse beplanting schaduw op ontmoetingsplekken.

Op de locatie waar eerst 33 verouderde beneden- en bovenwoningen stonden zijn nu 61 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd die allemaal als sociale huurwoningen worden verhuurd. Dit prachtige project vormt een fraaie toevoeging aan het karakteristieke Ondiep. We wensen de bewoners heel veel woongenot.

Deel op social media