Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenhout

Verduurzaming Udenhout

Altera Vastgoed (hierna: Altera) en BAM Wonen continueren de samenwerking rondom het verduurzamen van de woningportefeuille van Altera. De jaren tachtig woningen in Sassenheim waren als eerste aan de beurt, waarop nu Udenhout volgt. Het verduurzamen van de woningportefeuille sluit aan bij de ambitie van Altera om haar portefeuille uiterlijk in 2040 Paris Proof te hebben.

Het project in Udenhout omvat 36 eengezinswoningen. De bewoners hebben ingestemd met de verduurzaming van hun woning. De werkzaamheden die hierbij verricht gaan worden zijn onder andere het aanbrengen van een WTW-ventilatie en het isoleren van het dak, bodem en de buitendeuren. De woningen zijn reeds voorzien van zonnepanelen.

Het woningfonds van Altera is al vier jaar op rij GRESB Real Estate Global Sector Leader. Dit is een benchmark binnen de wereldwijde vastgoedsector voor de mate van ESG (Environmental, Social, & Governance, of te wel de milieu-, sociale en bestuurscriteria voor activiteiten van een bedrijf die gevolgen kunnen hebben voor de samenleving of het milieu). 

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘Na het succesvolle participatietraject met de huurders voor de verduurzaming van onze woningen in Sassenheim zetten we nu de volgende stap in Udenhout. Het ondertekenmoment voor deze samenwerking is een mooi moment om stil te staan bij onze samenwerking met BAM. Gezamenlijk investeren we in een duurzame woonomgeving gericht op het welzijn van onze huurders, aandeelhouders en de bredere samenleving.’

Henry Jongerden, adjunct-directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen: ‘Het enthousiast maken van huurders voor een energiezuinige woning geeft ons energie. Met Altera hebben we een verduurzamingsvoorstel samengesteld waar bewoners zowel in Sassenheim als in Udenhout blij van worden. Wij zijn er trots op dat we in dit tempo ons samen inzetten om de wereld een stukje groener te maken.’

Groepsfoto verduurzaming Udenhout

Deel op social media