BAM realiseert 42 innovatieve houten woningen in Wilgenpoort in Veenendaal

42 Flow-woningen Wilgenpoort Veenendaal

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert 42 innovatieve en duurzame koopwoningen in houtbouw in het noordelijk wijkdeel van het in Veenendaal-oost gelegen Groenpoort. Duurzaamheid, circulariteit, het behoud van natuur en snelheid staan centraal in dit project. Naar verwachting start de bouw begin 2025. 

Het project genaamd Wilgenpoort omvat de ontwikkeling van 42 koopwoningen en maakt deel uit van de wijk Groenpoort. Er wordt een diversiteit aan woningtypes gerealiseerd waaronder rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en levensloopbestendige woningen met de mogelijkheid tot een slaap- en badkamer op de begane grond. De in totaal circa 970 woningen die in Groenpoort gerealiseerd worden, vormen zes kleinschalige buurten. De wijk kenmerkt zich door een natuurrijk en ontspannen karakter met subtiele kromming in de straten en in iedere buurt een brink als ontmoetingsplek.

Innovatieve en toekomstbestendige houtbouw

De woningen worden gerealiseerd in Flow, het innovatieve houten woningconcept van BAM. Dit concept staat voor duurzame, circulaire, betaalbare en snel te realiseren woningen. De woningen worden off-site in de eigen fabriek vervaardigd en bieden ruime ontwerpvrijheid, dankzij een slim basiscasco met een flexibele trapkern. Met deze Flow-woningen geeft BAM uitvoering aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, industrialisering en digitalisering centraal staan.

Sleutelrol voor klimaatadaptie

Wilgenpoort ligt aan de centraal gelegen brink. Deze brink speelt een sleutelrol in de klimaatadaptatie van het gehele plan. De Flow-woningen zijn hier een integraal onderdeel van. De architectuur van Wilgenpoort zal zorgen voor een afwisselend en aangenaam straatbeeld, met lage hagen langs de voortuinen, groene buffers en groene brinkjes die een naadloze groenverbinding vormen met het aangrenzende natuurgebied De Groene Grens.

Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling kenbaar maken via de website https://www.wilgenpoort.nl/ Hier kunnen potentiële kopers zich aanmelden voor updates en meer informatie over de ontwikkelingen rondom Wilgenpoort.

Deel op social media