BAM Wonen en Maasvallei geven startsein bouw 29 duurzame huurwoningen te Amby in Maastricht

Amby 3

In opdracht van Woningstichting Maasvallei is BAM Wonen gestart met de realisatie van zeventien huurappartementen en twaalf grondgebonden huurwoningen aan de Rembrandstraat in de wijk Amby in Maastricht. Op de plek waar 36 verouderde duplexwoningen stonden, komen 29 comfortabele nieuwe sociale huurwoningen terug. 

Duurzame en comfortabele woningen
Aan de Rembrandtstraat wordt nu een appartementengebouw en 12 grondgebonden woningen gerealiseerd. Het appartementengebouw met zeventien huurappartementen bestaat uit twee en drie woonlagen. Alle appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 66m² met een praktische en bruikbare indeling. De appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers met een grote lichtpui naar de buitenruimte. De twaalf grondgebonden woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 81m² en ook hier is rekening gehouden met een praktische en bruikbare indeling van de woning. De woningen worden gasloos gerealiseerd en voorzien van een eigen warmtepomp dat zorgt voor de verwarming en warm tapwater. Op het dak van de gezinswoningen worden 3 zonnepanelen per woning geplaatst. In het kader van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) wordt er Triple glas toegepast. Het ontwerp van de woningen is van Martens, Willems & Humblé Architecten. De architectuur is een herinterpretatie van de omliggende wederopbouwarchitectuur. Waar de woningen rond de locatie veelal een zadeldak hebben, wordt de Rembrandtstraat gekenmerkt door rechthoekige portieketageblokjes met een prominente dakrand.

Wonen tussen stad en groen
Amby heeft veel te bieden. Het is het een aantrekkelijke levendige wijk voor jong en oud met de eigenheid van een dorp, in de luwte van de stad met een hoog voorzieningenniveau. De Rembrandtstraat is een straat in het hart van Amby met een aantal prachtige oude bomen. De nieuwe bebouwing geeft ruimte aan vergroening van de omgeving. Naast het nieuwe appartementencomplex is ruimte gereserveerd voor parkeren. De woningen in het appartementencomplex en de grondgebonden woningen krijgen allemaal direct contact met de straat. Hierdoor ontstaat er een levendige woonstraat met een sociale binding.

Planning
In juni is in opdracht van Maasvallei gestart met sloop en sanering van asbest. December 2023 zal gestart worden met de bouw van de woningen. Als alles volgens planning loopt, worden de huurwoningen in het laatste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Sociale verhuur
De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Hierdoor ontstaat er een gevarieerde mix van doelgroepen in het appartementencomplex. De grondgebonden woningen zijn geschikt voor gezinnen, bij toewijzing is de minimale huishoud samenstelling twee personen. De huurprijzen van alle woningen vallen binnen de sociale huurprijsklasse. Interesse in deze woningen kan kenbaar gemaakt worden bij Woningstichting Maasvallei.

Deel op social media