Bouw 29 duurzame huurwoningen in Amby officieel van start

Amby Maastricht

Met een eerste bouwhandeling onder leiding van wethouder Johan Pas is gisteren het officiële startschot gegeven voor de realisatie van zeventien huurappartementen en twaalf grondgebonden huurwoningen aan de Rembrandtstraat in de wijk Amby in Maastricht. De woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Wethouder Johan Pas: “Het is fantastisch wat Maasvallei samen met BAM hier gaat doen. Dit project is tevens een startsein voor verduurzaming in de wijk. Wat ik bijzonder mooi vind, is dat door het terugbouwen van levensloopbestendige woningen in het sociale segment, ervoor gezorgd wordt dat mensen langer kunnen blijven wonen in de wijk.”

Amby is een aantrekkelijke levendige wijk, geschikt voor zowel jong als oud, met een dorpskarakter en voorzien van uitstekende faciliteiten. Met de realisatie van deze 29 huurwoningen voorziet Maasvallei in de behoefte aan sociale levensloopbestendige huurappartementen en sociale huurwoningen voor gezinnen. “Het is een ontzettend mooi plan geworden dat geheel past in de sfeer van de straat, waar we echt kwaliteit toevoegen in Amby, en aansluiten op de vraag die er is in de wijk”, zegt bestuurder Sarah Klein Haneveld van Maasvallei. “Ik ben blij dat we vandaag officieel het startsein kunnen geven.”

Maasvallei heeft de afgelopen jaren hard toegewerkt naar deze bouwstart. Het appartementengebouw met zeventien huurappartementen bestaat uit twee en drie woonlagen. Alle appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 66m² met een praktische en bruikbare indeling. De twaalf grondgebonden woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 81m² en ook hier is rekening gehouden met een praktische en bruikbare indeling van de woning. Het ontwerp van de woningen is van Martens, Willems & Humblé Architecten. De architectuur is een herinterpretatie van de omliggende wederopbouwarchitectuur. De realisatie wordt uitgevoerd door BAM Wonen. 

Deel op social media