Bouwpartners van VRDRS bekend voor Bouwstroom renovatie & verduurzaming

bouwstroom VRDRS

In oktober van dit jaar zijn vijf woningcorporaties in de regio Haaglanden - samenwerkend onder de afkorting VRDRS: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink - een langdurig partnerschap aangegaan. Zij gaan in de komende acht jaar duizenden woningen in deze regio renoveren en verduurzamen. Nu zijn ook de vaste bouwpartners bekend die deze projecten gaan uitvoeren. In totaal gaat het om 9.000 sociale huurwoningen.

Voor de aanbesteding schreven acht partijen zich in. Uit deze inschrijvingen zijn vijf bouwers geselecteerd: de bouwpartners van VRDRS. Dit zijn BAM Wonen, Buurtbouwers (combinatie Smits Vastgoedzorg & VORM), combinatie Era Contour & Dura Vermeer, van Wijnen Stolwijk en Willems Vastgoedonderhoud.

Namens de bouwpartners zegt Wout van der Waal, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, hierover: ‘Steeds vaker worden we als bouwers gevraagd onze krachten te bundelen om versneld sociale huurwoningen te verbeteren. Deze mooie opdracht van VRDRS sluit aan bij onze gezamenlijke ambities, biedt veel kansen én is uniek door de methodiek van samenwerken. De huurders van deze vijf corporaties kunnen ervan uitgaan dat hun woningen nu sneller energiezuiniger worden.’

Begin 2024 starten de voorbereidingen voor de eerste renovatieprojecten van de Bouwstroom renovatie & verduurzaming. 

‘Het tempo van verduurzaming van sociale huurwoningen gaat omhoog’

‘En dat is heel belangrijk in deze ingewikkelde tijd waar we in een wooncrisis zitten en de energielasten hoog zijn. Dit vraagt om betaalbare, goed geïsoleerd en duurzame woningen’, zo vertelt Hilde Wüsteveld, teammanager Ontwikkeling van Stedelink.

‘Maar niet alleen dat. De Bouwstroom geeft ons de garantie op capaciteit bij deze vijf bouwers. Omdat we de 9.000 woningen in één keer aanbesteden, kunnen we met deze partijen een langdurige samenwerking opbouwen, werken we efficiënter en standaardiseren we processen waar dat mogelijk is. Het tempo gaat dus omhoog. Extra belangrijk in deze ingewikkelde tijd en voordelig voor alle partijen en niet te vergeten voor al onze huurders die straks weer comfortabel zullen wonen.’

Deel op social media