Gebiedsontwikkelaar AM en Elan Wonen tekenen overeenkomst voor sociale huurwoningen Schoterkwartier

Schoterkwartier Haarlem

Woningcorporatie Elan Wonen en gebiedsontwikkelaar AM slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van 50 nieuwe sociale huurwoningen in het Schoterkwartier in Haarlem. Deze toevoeging is een antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem en maakt deel uit van de tweede fase van het Schoterkwartier. Deze fase bestaat in totaal uit 108 woningen. De omgevingsvergunning voor de tweede fase is inmiddels verleend. Volgens planning start BAM Wonen begin 2024 met de bouw. 

Marieke Heilbron, directeur bestuurder van Elan Wonen en Martin van Nuland, directeur projectontwikkeling bij AM, hebben de turn-key overeenkomst ondertekend. Dit is een belangrijke nieuwe stap in de transformatie van het voormalige Deliterrein naar een levendig woongebied.

Martin van Nuland: “We zijn trots dat het is gelukt om samen met de gemeente en Elan Wonen centrumstedelijk wonen aan de stad toe te voegen. Het project kent een gevarieerd woonprogramma voor een brede mix van bewoners. Dit sluit volledig aan bij het AM thema ‘Create social impact’; het realiseren van een aantrekkelijke stad en ontmoetingsplaatsen waarin een gemeenschap groeit omdat iedereen zich welkom heet. De stad Haarlem is bereikbaar voor iedereen!”

Marieke Heilbron benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "Schoterkwartier past goed binnen de opgave die wij onszelf hebben gesteld. Met deze nieuwe woningen voegen we 50 sociale huurwoningen toe aan een gebied van Haarlem waar nu nog weinig sociale huur is. Deze energiezuinige, toegankelijke woningen bieden niet alleen een prachtig uitzicht op het Spaarne maar zijn ook ideaal voor diverse huishoudens. Dit draagt bij aan een meer gebalanceerde sociale mix in Haarlem."

Schoterkwartier 
Centraal in het plan staat een slanke woontoren van 17 verdiepingen met 22 koopappartementen, inclusief twee- en driekamerappartementen met een balkon en de 50 sociale huurappartementen van Elan Wonen. Naast de woontoren komen 12 herenhuizen, 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen rondom een groen binnengebied. Alle zijn energiezuinig en voorzien van een warmtepomp en optimale isolatie.

Centrale ligging
Het woongebied Schoterkwartier ligt in het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem aan het Spaarne, grenzend aan de Waarderbrug. Alle dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten, bevinden zich in de directe omgeving. Bovendien is er een goede verbinding naar het centrum van Haarlem, voornamelijk gericht op bus- en fietsverkeer om autogebruik voor korte afstanden te minimaliseren.

Ontwerp
Het ontwerp van Schoterkwartier, gecreëerd door Arons en Gelauff architecten, kenmerkt zich door expressieve vormgeving met schuine lijnen en bijzondere dakvormen, wat zorgt voor een fraai aanzicht.

AM is al lange tijd betrokken bij de ontwikkeling van het voormalige Deliterrein.  Eerder zijn al 34 energiezuinige eengezinswoningen opgeleverd. De verkoop van de woningen in de tweede fase is in volle gang en verloopt voorspoedig.

Meer informatie over Schoterkwartier is te vinden op: https://schoterkwartier.nl/nl/.

Deel op social media