Woonstichting Stek en BAM Wonen realiseren 160 energieneutrale sociale huurappartementen aan de Graaf Janlaan in Hillegom

160 energieneutrale sociale huurappartementen Graaf Janlaan in Hillegom

Hillegom is binnenkort 160 energieneutrale, sociale huurappartementen rijker aan de Graaf Janlaan. Voor de realisatie hiervan tekenden Joke van den Berg, bestuurder van Woonstichting Stek, en Wout van der Waal, directeur commercie Zuidwest bij BAM Wonen, de ontwikkel- en realisatieovereenkomst. Het project betreft de sloop van 120 verouderde meergezinswoningen aan de Graaf Janlaan, Frederik Hendriklaan, Juliana van Stolberglaan en Willem de Zwijgerlaan in Hillegom-West. Op deze locatie worden aansluitend 160 sociale huurappartementen teruggebouwd. Naar verwachting start de bouw eind 2024 of begin 2025. De start van het sloopwerk staat gepland voor medio 2024. BAM Wonen verzorgt ook het bouw- en woonrijp maken van de herstructureringslocatie.

Joke van den Berg: 'Dit project heeft een lange voorbereiding gehad. Ik ben blij dat in samenwerking met BAM de volgende stappen worden gezet. En dat voor vele woningzoekenden in Hillegom 160 voornamelijk sociale huurwoningen van goede kwaliteit terugkomen.'
‘Duurzaamheid en bewonerscomfort zijn belangrijke eisen vanuit Stek. We zijn trots dat de energieneutrale appartementen en onze werkwijze, perfect bij de duurzaamheidseisen en die van haar bewoners passen’, aldus Wout van der Waal.

Duurzame nieuwbouw
De nieuwbouw op deze herstructureringslocatie omvat 160 voornamelijk sociale huurappartementen. Het project bestaat uit vijf woongebouwen waarin zowel drie- als tweekamerwoningen worden gerealiseerd. Alle appartementen hebben een balkon en er worden rondom voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd. De appartementencomplexen wordt conform BENG-norm energieneutraal gebouwd waarbij een zo groot mogelijk deel van de appartementen tot nul-op-de-meter (NOM) wordt geüpgraded. Elk appartement is voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een warmtepomp met bodemlussen, PV-panelen op het dak, vloerverwarming en -koeling en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de zomer en winter.

Collectief groen
Stek heeft samen met de gemeente en Architectenbureau KOW gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte waarbij ruim 4.000 m2 extra openbaar gebied wordt toegevoegd aan de wijk. Meer collectief groen vormt het vertrekpunt voor de collectieve gebruiksruimtes. De groene route koppelt de twee plots aan de Graaf Janlaan aaneen en dankzij de transformatie van de Graaf Janlaan tot woonerf ontstaat een veilige zone voor langzaam verkeer en spelende kinderen. Binnen de woonblokken is veel aandacht besteed aan een prettige interne ontsluiting waarmee het gebruik van de trap gestimuleerd wordt. De vides en daklichten verzorgen natuurlijk licht en een goede ruimtelijke beleving. De corridors bieden de bewoners uitzicht op het collectieve groen buiten via grote glazen puien op de koppen.

 

Deel op social media