Brookland en BAM Wonen starten bouw Dirk van den Broek supermarkt en 38 appartementen Centrumplan Sassenheim

Persbericht Sassenheim

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van een nieuwe Dirk van den Broek supermarkt en twee appartementencomplexen met in totaal 38 appartementen in het centrumplan van Sassenheim. Samen met de directie van Brookland, architecten van KvdK Architecten en de directie en bouwbegeleiding van BAM Wonen werd de start bouw feestelijk gevierd. Hierbij werd de eerste paal in de grond geplaatst door wethouder van de gemeente Teylingen, Marlies Volten. 

Na de officiële handeling gaf wethouder Volten aan uit te zien naar de realisatie van het project: “Samen met inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden wil de gemeente Teylingen de centra van de dorpen toekomstbestendig, aantrekkelijk en levendig houden. We zijn blij dat met de bouw wordt gestart. Hiermee krijgt Sassenheim er eind 2024 een moderne supermarkt met goede parkeergelegenheid bij. Inclusief 38 appartementen die bijdragen aan de grote behoefte aan nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Dit project is een belangrijke kwaliteitsimpuls voor het centrum van Sassenheim.”

start bouw sassenheim

De appartementen, alle voor de verhuur, worden op het dak voorzien van zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening van de commerciële en algemene ruimtes en appartementen. Daarnaast wordt er duurzaam gekoeld en verwarmd door een warmte-koude-opslag (WKO) installatie. Elk appartement wordt voorzien van vloerverwarming en van een warmte-terug-win-unit (WTW) voor de ventilatie. Dit zorgt met een gebalanceerde ventilatie in elke woning voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De driekamerappartementen hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn onder andere voorzien van een luxe keuken, hoogwaardig sanitair en wand- en vloerafwerking. In de kelder heeft elk appartement een parkeerplaats en op de begane grond heeft elke woning een eigen berging. Beide complexen zijn voorzien van een lift.

Bernjan Faber, algemeen manager Brookland: “Wij zijn verheugd met het feit dat de bouw na vele jaren voorbereiding nu eindelijk gestart is. Met de realisatie van dit project komt een moderne Dirk van den Broek supermarkt terug naar de entree van het centrum van Sassenheim met als gevolg een nog aantrekkelijker centrum. Daarnaast geven wij met het realiseren van 38 appartementen, die worden verhuurd in het sociale en middeldure segment, een impuls aan de lokale woningmarkt en invulling aan de maatschappelijke woningbehoefte. Het pand zal door haar architectuur een prachtige entree vormen naar alle centrumvoorzieningen in Sassenheim.”

Wout van der Waal, commercieel directeur bij BAM Wonen, voegt hieraan toe: “Met dit project wordt het centrum van Sassenheim opnieuw op de kaart gezet. Met duurzaamheid als belangrijk uitganspunt geven we met de realisatie tevens invulling aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.”

Deze ontwikkeling geeft de entree van het centrum van Sassenheim een belangrijke kwaliteitsimpuls, ook voor de verdere toekomst van Sassenheim. Hierbij heeft Brookland een bijdrage gedaan in het stimuleren van jongeren. Bernjan Faber: ”Jongeren dienen gestimuleerd te worden om creatief te zijn, om samen te werken en vriendschappen te sluiten. Dat men door hard werken en plezier te hebben doelen kan bereiken. Dit alles komt terug in de doelstellingen van Stichting Theater Teylingen en daarom heeft Brookland een cheque aan wethouder Volten overhandigd als bijdrage aan het verwezenlijken hiervan. Deze bijdrage is door de directie van BAM Wonen verdubbeld.”

De Dirk van den Broek supermarkt en de appartementen worden naar verwachting eind 2024, begin 2025 opgeleverd.

Deel op social media