Creatief en dynamisch woon- en werkgebied Müllerpier Rotterdam nadert voltooiing

hoogste punt dok & kaai

Gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed (Müllerpier C.V.) staan stil bij het bereiken van het hoogste punt van Dok & Kaai op de Müllerpier in Rotterdam. Het moderne gebouw omvat in totaal 40 woningen in verschillende typen voor een breed publiek en is uniek gelegen aan het water van de Nieuwe Maas en op loopafstand van de binnenstad. Nabij Dok & Kaai is ook woontoren STACK in aanbouw. Deze twee plannen zijn de afrondende projecten van de gebiedsontwikkeling Müllerpier. AM en Blauwhoed hebben gezamenlijk binnen deze gebiedsontwikkeling circa 600 woningen ontwikkeld en gerealiseerd in elf woongebouwen. Het ontwerp van de woningen komt van KCAP. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

“We zijn er trots op dat mede door de goede samenwerking van gemeente, AM, Blauwhoed en KCAP de Müllerpier een onderscheidende stadswijk van Rotterdam is geworden met een mix van wonen en werken wat als voorbeeld kan dienen voor de herontwikkeling van andere stadshavens,” Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM.

Dok & Kaai
Het plan Dok & Kaai ligt op de stoere rivierlocatie Müllerpier waar het havenverleden nog altijd zichtbaar is. Het complex bestaat uit 31 driekamerappartementen, drie tweelaagse maisonnettes en zes drielaagse eengezinswoningen. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade en hebben een weids uitzicht over de Nieuwe Maas en op de Euromast. Aan de andere zijde liggen eengezinswoningen aan een rustige woonstraat ofwel aan het naastgelegen buurtparkje. De overige appartementen kijken uit op het middenplein en vanaf de hoger gelegen verdiepingen ook op de Sint-Jobshaven. Alle woningen zijn verkocht. Volgens planning is de oplevering van Dok & Kaai in het laatste kwartaal van 2023.

Transformatie Müllerpier naar moderne stadswijk
Müllerpier is één van de pieren in het Lloydkwartier en vormt een historisch stukje Rotterdam dat is getransformeerd tot een moderne stadswijk. De combinatie van maritieme geschiedenis en moderne architectuur maakt van de Müllerpier een unieke en dynamische plek om te wonen en werken. Met de realisatie van de laatste twee woonblokken Dok & Kaai en woontoren STACK is de Müllerpier straks voltooid.

Dok en Kaai

Deel op social media