Partners slaan handen ineen om Struikroven tot norm te maken in Nederland

overeenkomst Struikroven

Stichting Struikroven heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Heijmans, Vesteda, BAM Wonen, ERA Contour, Dura Vermeer en Urgenda. Deze strategische partners helpen de stichting sneller haar missie te realiseren: dat het redden van planten en struiken een standaard onderdeel wordt bij sloop, renovatie en herinrichting in Nederland.

Samenwerking
Door deze samenwerking ontstaat er een coalitie die zich hard maakt om het behoud en hergebruik van bestaand groen tot norm te maken op bouwplaatsen. De stichting gaat haar activiteiten en organisatie verder doorontwikkelen.

Mede-oprichter Annelous Fleuren: “Ik ben heel blij dat deze toonaangevende partijen het vertrouwen in Struikroven uitspreken. Met deze coalitie kunnen we meer impact maken. Alleen ga je snel, maar samen kom je veel verder om uiteindelijk een systeem te veranderen.’’

De zes partners spraken tijdens de bijeenkomst hun wensen en ideeën voor de komende jaren uit. Zij investeren niet alleen financieel, maar stimuleren ook elkaar om tot nieuwe ideeën, samenwerkingen en innovaties te komen.

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “Met deze coalitie zijn we in staat om onze positieve impact verder te vergroten en anderen te inspireren om deze werkwijze ook toe te passen bij de bouwprojecten in Nederland.”

Doorontwikkeling
De stichting kan met deze steun flinke stappen maken. Zo zal er nog dit jaar een extra lichting Struikrovers worden opgeleid aan de Struikroven Academy. Daarnaast komt de ontwikkeling van Roverstuinen (tuinen voor tijdelijk groen) in zicht. Het uiteindelijke doel is om met acht partijen en de landelijke overheid samen te werken.

Over Stichting Struikroven
Stichting Struikroven redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen en geeft het in de omgeving een nieuwe bestemming. Dit doet zij samen met bewoners uit de buurt, in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een zogenaamde Roverstuin waar gered groen tijdelijk een plek krijgt.

Deel op social media