AM en gemeente Rotterdam tekenen ontwikkelovereenkomst voor Romeynshof: mixed-use Paris Proof project met ruimte voor zorg, cultuur en betaalbaar wonen

Romeynshof

Gemeente Rotterdam en gebiedsontwikkelaar AM hebben vandaag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam de ontwikkelovereenkomst voor het project Romeynshof ondertekend. De realisatie, die volgens planning is voorzien in het eerste kwartaal van 2025, is in handen van BAM Wonen.  Romeynshof betreft een Paris Proof project met cultureel wijk- en gezondheidscentrum dat wordt herontwikkeld naar een toekomstbestendige gebiedsontwikkeling met circa 4.500 m2 aan nieuwe gebouwen voor de bestaande functies en 200 huur- en koopwoningen. Na het winnen van de tender eind 2022 is dit een volgende stap in de ontwikkeling van dit mixed-use project naast de gelijknamige metrohalte in Rotterdam Ommoord. 

Focus op verbinding, duurzaamheid en betaalbaarheid
Project Romeynshof, met de werktitel ‘Populus’, is een nieuw cultureel wijk- en gezondheidscentrum in combinatie met 200 huur- en koopwoningen, waarvan een aanzienlijk deel is voorzien in het middensegment in het kader van betaalbaarheid. In Populus komen onder andere een bibliotheek, een SKVR (centrum voor kunst en cultuur-activiteiten), Centrum Jeugd en Gezin en het ERGO onderzoekscentrum, naast een nieuwe huisvesting van het gezondheidscentrum van Stichting Zonboog. De komende periode wordt het plan samen met de toekomstige gebruikers en bewoners uitgewerkt richting een definitief ontwerp. 

Alle 200 woningen worden in hout gerealiseerd, waardoor het project volledig past binnen de doelstellingen van Paris Proof. Het ontwerp van de vier gebouwen in het project is afkomstig van LEVS Architecten. In het ontwerp wordt nadrukkelijk verbinding gezocht tussen de verschillende sociale en gezondheidsfuncties en de woningen.

Deel op social media