BAM Wonen en Building Balance gaan samenwerking aan voor versneld toepassen biobased bouwmaterialen

building balance

Amsterdam, 15 juni 2023 –  BAM Wonen en Building Balance hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor het verder ontwikkelen van de unieke samenwerkingsvorm ‘Van Land Tot Pand’. Onder het programma Van Land Tot Pand worden regionale en landelijke samenwerkingen gerealiseerd tussen de agrarische sector, verwerkers, bouw en overheden om de toepassing van biobased bouwproducten, zoals isolatiematerialen, te versnellen. Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen, en Harold van de Ven, ketenregisseur Brabant Building Balance tekenden hiervoor een overeenkomst tijdens de PROVADA.

BAM Wonen en Building Balance onderzoeken verschillende vezelgewassen en verwerkingsmogelijkheden voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Met als vertrekpunt een goed verdienmodel voor iedere partij, breiden ze de keten verder uit met kennis, expertise en partners.

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: ‘Wij kijken uit naar de samenwerking en adopteren het missiewerk van Building Balance. We zien vele mogelijkheden om in onze projecten biobased producten te gebruiken. Samen met onze ketenpartners zijn we in staat om tot concrete oplossingen en toepassingen te komen voor verschillende vezelgewassen. Daarmee zorgen we voor opschaling van duurzame producten en creëren we maatschappelijke waarde in de hele keten.’

Van Land tot Pand

Harold van de Ven, ketenregisseur Brabant Building Balance: ‘We versnellen het gebruik van biogrondstoffen in de bouw waardoor de klimaatdoelen en de circulaire doelen kunnen worden gehaald. Daarnaast dragen we bij aan een toekomstbestendige agrosector. Met perspectief op aanvullende verdienmodellen voor boeren in en rondom extensiveringsgebieden. Het resultaat is dat we daarmee op grote schaal CO2 vastleggen en emissie vermijden door de toepassing van CO2-intensieve materialen.

Fotobijschrift: v.l.n.r Jan Versluis (Eigenaar Teelt- en demobedrijf Zonnekroon voor biobased bouwen), Harold van de Ven (Architect, Turbodenker en Spreker), Dinant te Brinke (Directievoorzitter BAM Wonen) en Atto Harsta (Ketenaanjager en Land+Bouw verbinder)

Deel op social media