BAM Wonen levert 62 duurzame woningen op in Gashouderskwartier Arnhem

oplevering gashouderkwartier fase 2

BAM Wonen heeft in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling de laatste woningen in fase twee van Gashouderskwartier Arnhem opgeleverd. In totaal zijn veertig koopwoningen, elf middenhuur woningen voor het BPD Woningfonds en elf sociale huurwoningen voor Volkshuisvesting gerealiseerd.

De veertig koopwoningen bestaan uit hoekwoningen en tussenwoningen, waarvan 28 woningen met drie volledige woonlagen en plat dak. De overige koopwoningen zijn drielaags met een zadeldak. De 22 huurwoningen zijn opgeleverd inclusief een keuken met inbouwapparatuur en een compleet afgewerkte badkamer met onder andere een inloopdouche en een ligbad. Daarnaast zijn alle woningen goed geïsoleerd, hebben vloerverwarming, zonnepanelen en een aansluiting op het warmtenet van Vattenfall.

Persoonlijk wonen

De kopers kregen voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maakten zij een klantreis en beleefden zij een complete woonervaring. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Over Gashouderkwartier

Als onderdeel van Nieuwe Kadekwartier ontwikkelen BPD en Volkshuisvesting de wijk Gashouderskwartier, naast de reeds gerealiseerde wijk Fluvium. Tussen de Westervoortsedijk en Van Oldenbarneveldtstraat komen in totaal 186 nieuwbouwwoningen. In Gashouderskwartier stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. In de gevels van de nieuwe woningen komen elementen terug die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek. Daarnaast is er extra aandacht geschonken aan het groen in de wijk. De koopwoningen in deze fase zijn tuinklaar opgeleverd, hebben groene daken en er zijn nestkastvoorzieningen aangebracht. Deze elementen in combinatie met de ligging aan een autovrij openbaar plein dichtbij de stad maken dat de wijk erg geliefd is. 

Gashouderskwartier fase 2

Deel op social media