Eyecatcher Imagine in Rotterdam open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Imagine dag van de bouw

Op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat in Rotterdam verrijst het nieuwe markante appartementencomplex Imagine. Op zaterdag 17 juni, tijdens de Dag van de Bouw, opent de bouwplaats haar deuren voor het publiek.

Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

 Imagine: wonen in een nieuwe wereld

Tussen 11.00 en 15.00 uur kan het publiek een bezoek brengen aan Imagine. In Imagine worden 295 woningen gerealiseerd, waarvan 162 koop- en 133 huurwoningen. Er is volop variatie in woningen in de torens, in de laagbouw en aan de binnentuin.

 De hoge toren heeft maar liefst 22 verdiepingen en hierin komen de koopwoningen. In de lagere toren (16 verdiepingen) komen de huurappartementen en in de plint is ruimte voor diverse commerciële functies, zoals een koffiebar, lunchplek of kleine winkels. In het middengebied komt een prachtig aangelegde binnentuin die toegankelijk is voor alle bewoners. Ook via de Laan op Zuid is de binnentuin via een grote trap bereikbaar.

 Imagine is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans en wordt momenteel gerealiseerd door bouwcombinatie BAM-Heijmans. Meer informatie is te vinden op: www.imagine-rotterdam.nl

 Veel te zien
Bij een bezoek aan Imagine is veel te zien en te beleven. Zo is er een rondleiding op de bouwplaats en kunnen kinderen hun verborgen talenten ontdekken in een workshop metselen en tegelzetten. Ook kan aan een wandeling door de gebiedsontwikkeling Feyenoord City worden deelgenomen.

Bezoekadres Imagine: Rosestraat, t.h.v. huisnummer 1101.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende bouwlocaties in Nederland.

Deel op social media