MN Vermogensbeheer en BAM Wonen verduurzamen 35 huurwoningen in Apeldoorn

verduurzamen 35 huurwoningen in Apeldoorn

BAM Wonen verduurzaamt in opdracht van MN Vermogensbeheer 35 huurwoningen aan de Schermbloem, IJsbloem en Vuurbloem in Apeldoorn. De woningen uit eind jaren tachtig zijn eigendom van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en worden beheerd door MN. Het project is onderdeel van een grote ketensamenwerking tussen BAM Wonen en MN, waarbij in totaal 906 huurwoningen door verduurzamingswerkzaamheden van energielabel C of D naar label A++ gaan. Voor bewoners ontstaat hierdoor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. De werkzaamheden zijn gestart en de oplevering staat gepland voor september 2023.

Gasreductie en groene stroom

BAM Wonen maakt gebruik van hybride warmtepompen om de huurwoningen te upgraden naar energielabel A++. De hybride warmtepomp zorgt voor energiezuinige verwarming van de woningen en een forse gasreductie. De zestien zonnepanelen per woning zorgen voor groene stroom. In combinatie met de verbeterde gevelisolatie dankzij HR++ glas en een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem, daalt het gasverbruik met 34.000 m3 per jaar en reduceert de CO2-uitstoot met 86.000 kg per jaar. Gelijktijdig met de energetische maatregelen verricht BAM Wonen onderhoud aan de woningen. De houten kunststof kozijnen en deuren worden geschilderd. De kunststof kozijnen worden gereinigd en geconserveerd. Ook vindt voegwerkherstel plaats.

 Digitalisering versnelt doorlooptijd

BAM Wonen bevordert met digitalisering de doorlooptijd van zowel planvorming als voorbereiding van verduurzamingsprojecten. De woningen worden gescand met drones en smartphones voor 3D-modellen van het exterieur en interieur. Dit is onderdeel van de BAM-strategie ‘building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

 Jarenlange ketensamenwerking

MN en BAM Wonen kennen een jarenlange samenwerking. In de voorgaande 25 verduurzamingprojecten zijn 1.500 huurwoningen energiezuinig gemaakt. Dat resulteert in een jaarlijkse CO2-reductie van 1,5 miljoen kg.

 ‘Met MN hebben we een samenwerking van het eerste uur als het gaat om het verduurzamen van pensioenbezit. We zijn trots dat we sinds 2011 samen huurwoningen energiezuinig maken zodat bewoners er nog jaren comfortabel en in een beter binnenklimaat kunnen wonen’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

Deel op social media