7 juni 2023

Uitbreiding Hoef en Haag met gevarieerd woningaanbod voor verschillende doelgroepen

Start hoef en haag de erven 4D

(Bericht AM)

Het nieuwe dorp Hoef en Haag groeit gestaag. Op 6 juni is de realisatie van opnieuw 32 duurzame eengezinswoningen in De Erven 4D officieel gestart. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. Onlangs is de 1000e woning verkocht in Hoef en Haag. Deze woning is onderdeel van het plan De Erven 4D.

Wethouder Teus Meijdam van de gemeente Vijfheerenlanden: “Dit is een krachtig en positief signaal. We zien dat in het algemeen de verkoop van nieuwbouw stagneert. Ondanks deze ontwikkeling spreekt de markt haar vertrouwen uit in Hoef en Haag.” De wethouder verrichtte samen met toekomstige bewoners de feestelijke handeling.

Het gevarieerde woningaanbod van de 32 woningen in deze fase van De Erven, bestaat uit rijwoningen, rug-aan-rug woningen, levensloopwoningen en herenhuizen. Door verschillende materialen toe te passen, ontstaat in De Erven een speels straatbeeld met een gevarieerd en dorps karakter. Het ontwerp van de huizen in de huidige fase komt van Weusten Liedenbaum Architecten. De combinatie van robuuste houten balken, en verschillende kleuren bakstenen, planken en kozijnen maakt bijna alle woningen in De Erven uniek. De architect heeft zich laten inspireren door oude boerderijen. Er is een bijzondere sfeer ontstaan door traditionele elementen te combineren met het moderne buitenleven. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Arjen van Dijk, directeur Hoef en Haag CV, geeft aan verheugd te zijn over de voortgang van het project. Hij benadrukt het belang van het creëren van betaalbare en kwalitatieve woningen. "Dit project in De Erven biedt een geweldige kans voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en duurzaam thuis in een prachtige omgeving. Ik ben blij dat we samen met de toekomstige bewoners de start van de bouw kunnen vieren en ik kijk uit naar de voltooiing van dit project."

Duurzaam en klimaatadaptief
Dit project in De Erven 4D bestaat uit 32 duurzame eengezinswoningen, die worden gerealiseerd met milieuvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige materialen. Met onder meer goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming wordt gezorgd voor een verminderde CO2 uitstoot en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten. De bergingen worden klimaatadaptief ingericht met een sedumdak.

Over De Erven
De Erven is één van de drie wijken binnen het nieuwe dorp Hoef en Haag en ligt het dichtst bij de Lek. De wijk heeft een eigen woonsfeer, is ruim opgezet en kenmerkt zich door een landelijk en speels karakter. Er zijn diverse boomgaarden, kleine paadjes en veel groenvoorzieningen met verschillende plekken voor recreatie en ontmoeting. De Lek ligt op loopafstand evenals de diverse voorzieningen in het Dorpshart. Parkeren kan veelal op het eigen terrein of op kleine parkeerterreintjes. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Over Hoef en Haag
Hoef en Haag CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.”

Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl  

Deel op social media