Wooncompas vierde samen met huurders oplevering levensloopbestendige appartementen Stadhouderslaan Ridderkerk

opleverfeestje Stadhouderslaan

(Bericht Wooncompas)

Woningcorporatie Wooncompas en BAM Wonen vierden de oplevering van 29 appartementen aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk. De 29 appartementen zijn levensloopbestendig en gebouwd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Alle appartementen zijn verhuurd aan Wooncompas-huurders.

Feestelijke oplevering

De oplevering van de 29 appartementen aan de Stadhouderslaan feestelijk gevierd. Bestuurder Harro Zanting opende de feestelijke middag en directeur Wout van der Waal, Commercieel Directeur Zuidwest bij BAM Wonen, gaf een toelichting op de bouwperiode. Hierna was het aan de nieuwe huurders om het kunstwerk aan de gevel te onthullen.

“Anderhalf jaar geleden heeft het bedrijf New Horizon het gebouw geoogst. Het oogsten van materialen is het nieuwe slopen. Iets meer dan een jaar geleden heeft mijn voorganger de koopovereenkomst getekend met BAM. Wij zijn ontzettend blij met deze toevoeging in de Stadhouderslaan. 29 mooie en duurzame nieuwbouwwoningen, pal naast een ander mooi project: de Nul Op De Meter renovatie van de Stadhouderslaan. De woningen zijn voorzien van een duurzame keuken van het bedrijf Chainable. Wij zijn ontzettend enthousiast over de samenwerking met BAM, zowel tijdens de werkvoorbereiding als de uiteindelijke realisatie. We hebben twee weken geleden de prettige samenwerking op de bouw al gevierd met broodjes kroket en friet van de lokale snackbar.” aldus Harro Zanting, bestuurder van Wooncompas.

De vrouw van de stadhouder

Het glazen kunstwerk is een portret van Wilhelmina van Pruisen. Zij was de vrouw van stadhouder prins Willem V van Oranje en leefde van 1751 tot 1820. Tijdens haar huwelijk met Willem overtrof ze haar man in doortastendheid en had ze veel invloed op het beleid van haar man. Een ‘powerwomen’ in de 18e eeuw. Het kunstwerk vormt een echte blikvanger op de zijgevel van het gebouw.

De appartementen

Het door Rothuizen architecten ontworpen gebouw telt 29 sociale huurappartementen. De driekamer-appartementen zijn levensloopbestendig en allemaal identiek. Alle appartementen hebben een terras of balkon en op eigen terrein zijn er ook parkeerplaatsen gerealiseerd. Een warmtepomp verwarmt de appartementen door middel van vloerverwarming en het ventilatiesysteem is CO2-gestuurd met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. Het complex wordt gebouwd conform de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Deel op social media