BAM Wonen levert 67 duurzame appartementen De Weef in Helmond op aan bewoners

De Weef Helmond

Foto: Henk van Dijk 

BAM Wonen heeft 67 zeer energiezuinige appartementen in het project De Weef in Helmond opgeleverd aan de bewoners. De Weef bestaat uit drie in hoogte variërende, karakteristieke gebouwen en is gerealiseerd in het Burgemeester Geukerspark. De gebouwen worden omgeven door de Zuid-Willemsvaart en het groene park met de Aa, de beekloop die bij de aanleg van het park weer bovengronds is gaan stromen. BAM Wonen is eind 2021 gestart met de realisatie en de woningen zijn volgens planning in juni en juli 2023 opgeleverd. 

De koopappartementen zijn verdeeld over drie gebouwen, variërend van twee- tot vierkamerappartementen van circa 80 m² tot 158 m². De appartementen hebben een luxe afwerking, duurzame materialen en zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschikken alle appartementen over riante buitenruimten, een eigen parkeerplaats en extra berging in het souterrain. De woningen in de Weef hebben een gezond en energiezuinig binnenklimaat door toepassing van uitstekende isolatie, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en een PVT-warmtepomp voor vloerverwarming en warmwater.

De Weef is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen. Het ontwerp is het resultaat van een intensieve samenwerking met VFO architecten, Buro Lubbers en de gemeente Helmond en kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het Burgemeester Geukerspark en vice versa. Met De Weef is Helmond een icoon rijker.

Persoonlijk wonen
De kopers kregen voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maakten zij een klantreis en beleefden zij een complete woonervaring. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

De Weef Helmond

Foto: Henk van Dijk 

Deel op social media