BAM Wonen en VvE De Verdwenen Brug verduurzamen 136 koopappartementen Croesinckplein in Zoetermeer

vervanging balkonhekken - baluster aan onderzijde van de balkonvloeren bevestigd

In opdracht van Vereniging van Eigenaren De Verdwenen Brug verduurzaamt BAM Wonen 136 koopappartementen aan het Croesinckplein in Zoetermeer. Het betreft een complex van zeventien woonlagen op drie lagen onderbouw met acht appartementen per laag. BAM Wonen is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De appartementen worden naar verwachting in Q4 2024 opgeleverd. Na de verduurzaming zijn de appartementen energiezuinig en helemaal klaar voor een aardgasvrije toekomst.

Marcel van Loon, voorzitter De Verdwenen Brug: ‘Een grote investering vraagt om een nauwkeurig kostenplaatje. We verwerkten de Energiebespaarlening, subsidieregelingen en energiebesparing in de exploitatie- en liquiditeitsbegroting. Een gekwalificeerde meerderheid van de leden moest instemmen met de plannen voor energiebesparende maatregelen, de financiële constructie en het vervolgproces. Dankzij flinke inspanningen van het bestuur om uit te leggen waarom het zo belangrijk was om meteen te verduurzamen als je toch aan een flinke renovatie begint, hebben we groen licht gekregen. De bewoners bepalen tenslotte uiteindelijk wat er hier gebeurt. De appartementen gaan er enorm op vooruit. Ons wooncomfort verbetert en we hebben straks een mooi energielabel.’

De verduurzaming bestaat uit een aantal energetische ingrepen in combinatie met noodzakelijk onderhoud en een esthetische upgrade. De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit buitengevelisolatie, kunststof kozijnen met triple glas, dakoverlagen met een nieuwe laag dakbedekking en isolatie, isolatie van de tussenverdieping en een CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Er komen tachtig zonnepanelen op het dak voor het collectieve verbruik.

De renovatiewerkzaamheden bestaan uit betonherstel en een verlaagd plafond. Ook de balkonhekken worden vervangen waarbij is gekozen voor een projectspecifieke oplossing door de baluster aan de onderzijde van de balkonvloeren te bevestigen. Het ontwerp is van biq architecten.

'We zijn blij met deze mooie opdracht voor De Verdwenen Brug. Hieruit spreekt het gezamenlijke vertrouwen van individuele woningbezitters in onze aanpak. We hebben in nauwe samenwerking met BAM Materieel en de gemeente Zoetermeer een aantal projectspecifieke oplossingen bedacht om de veiligheid voor de bewoners en omgeving te allen tijde te waarborgen. Met de verduurzamingsmaatregelen in Zoetermeer geeft BAM Wonen invulling aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ met focus op de samenhangende thema’s duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie. Hiermee dragen we bij aan de verduurzaming van het bestaande woningbezit in Nederland, in zowel de huur- als de koopsector’, aldus Julian Lambermon, projectleider Renovatie op Maat bij BAM Wonen.

Deel op social media