Start laatste fase Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

Luchtfoto Eikelenburgh Rijswijk

De afronding van Villapark Eikelenburgh in Rijswijk komt in zicht. Gebiedsontwikkelaar AM is de laatste fase met 36 woningen gestart. In het kader van de voortgang van de bouw is er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de toekomstige bewoners. De woningen van dit negende deelplan worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd. 

Villapark Eikelenburgh
Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. Kenmerkend voor de villawijk is de markante en populaire jaren dertig architectuur van de Haagse school. Het plan wordt eind 2024 afgerond en omvat dan in totaal ruim 250 woningen. De realisatie is in handen van BAM Wonen. 

Gevarieerd en duurzaam aanbod voor verschillende doelgroepen
De negende en laatste fase bestaat uit twaalf herenhuizen (type Opaal) die al eerder in de wijk zijn gerealiseerd en 24 rijwoningen (type Zirkoon). Alle woningen zijn uitgevoerd naar het ontwerp van Van Egmond Totaal Architectuur.

De huizen zijn voorzien van een warmte- en koudeopslag-installatie. De warmte van de zomer wordt benut om in de winter het huis te verwarmen en de kou van de winter om het huis in de zomer te koelen. Hiermee zijn de huizen duurzaam en toekomstbestendig. De oppervlaktes variëren vanaf 96 m2 (GBO) tot en met 197 m2. De prijzen waren vanaf € 376.300 tot en met  € 808.400 v.o.n. Alle woningen waren voor start bouw verkocht.

Officiële handeling
De officiële handeling op woensdag 17 januari is verricht door wethouders Armand van de Laar en Gijs van Malsen van de gemeente Rijswijk. Hierbij is een fraaie vloerplaat gelegd bij een van de herenhuizen met daarop een mooie wens van de toekomstige bewoners en de wethouders geschreven.

Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM was vol lof over de goede samenwerking tussen de gemeente, AM en de andere partijen. “Deze heeft ervoor gezorgd dat een onderscheidende wijk is gerealiseerd, waar met veel plezier wordt gewoond. Alle woningen in de wijk, vanaf de start in 2012 tot aan de realisatie van de laatste fase, stralen dezelfde kwaliteit uit.”  

Eikelenburgh start laatste fase

Foto v.l.n.r.: Gilbert Kokenberg (AM), Carla van Heemskerk (BAM), wethouders Gijs van Malsen en Armand van de Laar (gemeente Rijswijk). 

Deel op social media