De Goede Woning en BAM Wonen verduurzamen 45 woningen in de Schilders-Dichtersbuurt

verduurzaming 45 woningen in de Schilders-Dichtersbuurt

De verduurzaming van 45 eengezinswoningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer kan bijna beginnen. In opdracht van woningcorporatie De Goede Woning voert BAM Wonen de verduurzaming uit. De overeenkomst is tijdens een feestelijke bijeenkomst getekend. 

Energiezuinige woningen
De bewoners van de 45 woningen hebben massaal ingestemd met het plan voor het energiezuinig maken van hun woning (ruim 98%). De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting kan de verduurzaming van de eerste woningen eind maart beginnen. Niet alleen worden de daken, gevels en vloeren van de woningen goed geïsoleerd, ook komen er nieuwe draairamen in de gevel, krijgen de woningen een nieuwe voor- en achterdeur, HR++ glas, een nieuwe meterkast en betere mechanische ventilatie. De energiezuinige woningen worden in juni opgeleverd.

Door de verduurzaming verbetert het energielabel van de woningen aan de Rembrandtstraat, Van Ostadestraat, Karel Doormanlaan en Tollenstraat van gemiddeld label D naar label A en A+. De betere isolatie en ventilatie betekent voor de bewoners een comfortabele woning en een veel lager gasverbruik. De gasreductie bedraagt circa 42.500 m3 gas per jaar en CO2-uitstoot daalt met zo’n 140.000 kilogram per jaar. Met deze verduurzaming geeft BAM uitvoering aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, industrialisering en digitalisering centraal staan.

Opruimdag voor bewoners
Voorafgaand aan de werkzaamheden organiseren De Goede Woning en BAM Wonen een opruimdag in de Schilders-Dichtersbuurt. Medewerkers van de woningcorporatie en van de bouwer helpen bewoners die dag bij het opruimen van overtollig huisraad. Zo ontstaat meer ruimte in huis of in de tuin. 
Bij alle woningen wordt een regenton met kraan op de nieuwe regenpijpen aangesloten. De regenton is gemaakt van gerecycled materiaal en heeft aan de bovenzijde een plantenbak. Na afloop verzorgen De Goede Woning en BAM Wonen ook een plantjesdag om samen met de bewoners meer groen in de tuinen te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/schildersdichtersbuurt

Ondertekening De Goede Woning en BAM Wonen

Wout van der Waal, commercieel directeur Zuidwest van BAM Wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning tekenen de overeenkomst voor de verduurzaming van 45 woningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer.

Deel op social media