Startsein realisatie nieuw deelplan in Het Dorpshart in Hoef en Haag

Het Dorpshart Hoef en Haag

Hoef en Haag, 1 februari 2024 –  Gebiedsontwikkelaars AM en BPD voegen een nieuw deelgebied met 45 woningen toe aan Hoef en Haag. Het nieuwe dorp aan de Lek waar inmiddels al circa 1400 woningen zijn gerealiseerd of in aanbouw zijn, ontwikkelt zich gestaag. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind van het jaar opgeleverd.

Over Het Dorpshart
Het aanbod in deze nieuwe fase bestaat uit 12 beneden- bovenwoningen, 24 rijwoningen, 7 herenhuizen en 2 twee-onder-een kap woningen. Alle huizen worden uitgevoerd in de populaire Oudhollandse architectuurstijl naar een ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten.

Het Dorpshart van Hoef en Haag is een gezellige wijk en met haar dorpse karakter mede gericht op bewoners die zich thuis voelen in het sociale karakter van deze buurt. De Brink is het hart van het dorp, waar zich voorzieningen als een supermarkt, school, kinderopvang en winkels bevinden en waar plaats is voor ontmoeten. Het parkeren vindt met name plaats op binnenterreinen. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Woningen in Het Dorpshart voldoen ruim aan de laatste richtlijnen voor duurzaamheid. Alle woningen krijgen een lucht-water warmtepomp die omgevingswarmte afzuigt, comprimeert en gebruikt voor het opwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning (vloerverwarming). Ook zijn de woningen voorzien van een hoogwaardige isolatie. De bergingen in Het Dorpshart (4H) worden klimaatadaptief ingericht met een mos-sedumdak. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Wethouder Teus Meijdam: “Het aantal mensen dat een huis zoekt in Vijfheerenlanden neemt toe. Als gemeente hebben we dan ook als doel om er flink wat woningen bij te bouwen. Wij zijn er zeer blij mee dat met de komst van fase 4H van Het Dorpshart er weer 45 nieuwe woningen worden gerealiseerd.”

"Met de start van de bouw van 45 koopwoningen in deze volgende fase 4H van Het Dorpshart, zetten we een nieuwe stap in de realisatie van onze dorpsdroom. Samen met de gemeente, toekomstige bewoners en onze partners streven we ernaar om niet alleen prachtige huizen te bouwen, maar ook een warme gemeenschap te creëren. Het Dorpshart wordt niet alleen een plek om te wonen, maar een thuis waar sociale verbondenheid centraal staat", zegt Marije Gerverdinck, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Officiële handeling
Woensdag 31 januari vond een feestelijk moment plaats voor bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Teus Meijdam van de gemeente Vijfheerenlanden verrichtte samen met Marije Gerverdinck en de toekomstige bewoners de officiële handeling. Deze bestond uit het slaan van een symbolische paal

Deel op social media