Overeenkomst getekend voor duurzame en natuurinclusieve woningen in WeideWald Doetinchem

Ondertekening Weidewald

Michèle de Ruiter Strategisch manager Wonen & Vastgoed van Sité Woondiensten en Richard van Kleef commercieel directeur bij BAM Wonen hebben de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 32 duurzame huurwoningen in Doetinchem getekend. Na bekendmaking dat het team BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design de tender voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem heeft gewonnen, is een belangrijke stap gezet naar realisatie van het innovatieve woonproject WeideWald.

WeideWald, gelegen in een bosrijk gebied, dicht bij het water van de Kapperskolk, wordt een groene woonbuurt  met  32 huur- en 41 koopwoningen. Het winnende plan onderscheidde zich door de duurzame aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van biobased materialen en circulaire bouwprincipes. De woningen worden gebouwd met het innovatieve houten woningconcept 'Flow' van BAM, dat staat voor toekomstbestendig bouwen met duurzame zorgvuldig geselecteerde materialen.

De architectuur van de woningen sluit aan op de Achterhoekse bossen en de groene 'Weide', met onder meer groendaken, houten gevelbekleding en een geïntegreerd irrigatiesysteem dat kan worden gevoed vanuit een hemelwateropvang. Daarnaast worden aan de gevels speciale voorzieningen getroffen voor vogels, vleermuizen en insecten, waarmee de natuurinclusiviteit van het project wordt geborgd.

Het project WeideWald sluit perfect aan bij de ambitie van de gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten om een voorbeeldproject te realiseren volgens Het Nieuwe Normaal: de nieuwe standaard voor haalbare en ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.

Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is de weg vrijgemaakt voor de start van de bouwwerkzaamheden, die naar verwachting eind 2024 zullen beginnen. WeideWald belooft een unieke en innovatieve woonbuurt te worden, waar bewoners kunnen genieten van comfortabele, duurzame en natuurinclusieve woningen in harmonie met hun omgeving.

“Een wijk waar mens, wonen, natuur en dieren hand in hand gaan”

Lees meer over Weidewald

WeideWald Doetinchem 11

Deel op social media