AM, Blauwhoed en De Alliantie Ontwikkeling starten realisatie 211 sociale en middeldure huurwoningen in Amsterdam Noord

Blok NZ3

Het officiële startsein voor de realisatie van Blok NZ3, een woongebouw met 211 sociale en middeldure huurwoningen in de nieuwe Noordbuurt van Elzenhagen Zuid in Amsterdam Noord is gegeven. Het plan dat een ontwikkeling is van CZAN Ontwikkeling (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed), komt tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Woningcorporatie De Alliantie is afnemer van de woningen. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Toekomstige bewoners van de Noordbuurt genieten straks van een fijne, groene en duurzame woonlocatie naast station Noord, waarmee je binnen vijf minuten in het centrum van de stad bent. 

Start van de Noordbuurt in Elzenhagen Zuid
Blok NZ3 maakt deel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Elzenhagen Zuid, waar circa 1.800 woningen worden gerealiseerd. De eerste blokken in de Zuidbuurt zijn verkocht en in aanbouw. De bouw van blok NZ3 markeert het begin van de woningbouw in de Noordbuurt, de nieuwe buurt in Elzenhagen Zuid.

In de Noordbuurt komen in totaal ongeveer 750 woningen verdeeld over zes bouwblokken. De buurt krijgt een karakteristiek van een pandenstad met samengestelde bouwblokken met elk een eigen hoogteaccent. Blok NZ3 is de eerste van zes bouwblokken en heeft een toren van dertien verdiepingen. Het aanbod omvat in totaal 211 woningen, waarvan 60% sociale huur en 40% middeldure huur en is door de verhoogde BENG-eisen extra energiezuinig. De woningen liggen rond een gemeenschappelijke groene binnentuin ontworpen door Sant & Co. Regenwater wordt op het dak en in de wadi in de tuin opgevangen. Het gebouwontwerp is van Arons en Gelauff architecten. In de plint van het gebouw komen maisonettewoningen met veel plastiek in de gevels. Met zorgvuldige baksteendetaillering, groene gevels en inpassing van diverse buitenruimtes krijgt elk van de panden van NZ3 zijn eigen uitstraling.

Gebiedstransformatie Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN)
De ontwikkeling van Elzenhagen Zuid maakt deel uit van de gehele gebiedstransformatie van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt Station Noord, het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar is.  

CZAN Ontwikkeling is al lange tijd betrokken bij de gebiedsontwikkeling in CAN. Eerder realiseerden AM en Blauwhoed al de woonwijken Elzenhagen Noord en Noorderkwartier. Ook is er met de realisatie van een breed woningaanbod, hotel en bijbehorende voorzieningen een impuls aan het Stationsgebied gegeven.

 Komende periode richt CZAN zich op de ontwikkeling van deelgebied Elzenhagen Zuid. Meer informatie over Elzenhagen Zuid en verkoop van de woningen is te vinden op: www.woneninelzenhagen.nl

Officiële handeling
Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 28 mei heeft wethouder Reinier van Dantzig de officiële handeling verricht, waarbij gezamenlijk met de vertegenwoordigers van De Alliantie, Blauwhoed, AM en BAM Wonen een puzzel werd gelegd waarbij een mooie impressie van blok NZ3 zichtbaar werd.

Deel op social media