Kwadijkerpark: 48 betaalbare huurwoningen opgeleverd, 20 voor zorgpersoneel

Kwadijkerpark

(Bericht Rochdale) Vandaag zijn 37 appartementen van Rochdale opgeleverd op het Kwadijkerpark, de nieuwe woonwijk in Purmerend. De aanstaande bewoners ontvingen hun huissleutels. Ze gingen aan de slag om de woning klaar te maken om binnenkort te kunnen verhuizen. Van de 37 woningen waren er 20 voor zorgpersoneel van de Prinsenstichting en Odion. Twee maanden geleden werden al 11 eengezinswoningen van Rochdale opgeleverd. Alle 48 woningen zijn gebouwd door BAM Wonen en worden verhuurd in de sociale sector.

Kwadijkerpark is een groene wijk in wording waar in totaal 340 woningen komen te staan, waarvan honderd sociale huurwoningen. Er zijn nu 48 sociale huurwoningen opgeleverd, 52 volgen in fase 2 die inmiddels ook van start is gegaan en medio 2025 wordt opgeleverd. 

Zorgpersoneel
Van de honderd sociale huurwoningen die het project gaat tellen, zijn er 40 bestemd voor zorgpersoneel. Van de 20 die er nu opgeleverd zijn, gaan er 10 naar medewerkers van de Prinsenstichting en 10 naar medewerkers van Odion. Prinsenstichting en Odion zijn twee zorginstellingen speciaal voor mensen met respectievelijk verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Landelijke architectuurstijl
Bureau FKG Architecten aan de Zaan heeft het ontwerp van de woningen vormgegeven in een stijl die geïnspireerd is op de landelijke architectuur die voorkomt in de omgeving, zoals de gebouwen in ‘cottage stijl’ van de Prinsenstichting aan de rand van het park en de ‘Waterlandse architectuur’ buiten het parkgebied. 

Duurzame ontwikkeling
Alle woningen worden duurzaam verwarmd via het Purmerendse Warmtenet dat gebruik maakt van warmte uit de BioWarmteCentrale. De huizen zijn uitgerust met energiezuinige verlichting, hoogwaardige isolatie en andere voorzieningen die bijdragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. 

Levensloopbestendig wijk
Mohamed Acharki, bestuursvoorzitter bij Rochdale, is enthousiast over de invulling van Kwadijkerpark: “Geweldig dat er op deze manier meer betaalbare woonruimte komt voor mensen uit de zorg, voor mensen die zo enorm belangrijk zijn voor Purmerend. Het is een extra schep bovenop de ambitie om een echt levensloopbestendige wijk van Kwadijkerpark te maken”. 

Sleuteloverhandiging Kwadijkerpark

Marcel van Engen (uitvoerder BAM Wonen) en Eric Angel (Directievoerder Rochdale)

Deel op social media