Realisatie 135 energiezuinige woningen in deelplan Vechtrijk 3B1 Weespersluis in Weesp van start

Weespersluis deelplan3b1

Op donderdag 6 juni hebben gebiedsontwikkelaar AM, BAM Wonen en toekomstige bewoners het startsein gegeven voor de realisatie van 135 nieuwe woningen in het deelplan Vechtrijk 3B1 in Weesp. Dit deelplan is onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Weespersluis. Volgens planning worden de woningen vanaf het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. 

Feestelijk startsein 
In het bijzijn van Katinka Hilders (voorzitter bestuurscommissie Weespersluis), projectdirecteur van de GEM Fred Langeslag, Martin van Nuland, directeur projectontwikkeling bij AM, toekomstige bewoners en andere genodigden vond de officiële handeling plaats. Deze bestond uit het opwerken van de aardwarmte met een dans van alle aanwezige kinderen. Een ‘boorstelling’, voor het boren van de bronnen voor de warmtepomp, kwam daarbij in beweging.

Over Vechtrijk 3B1
De toekomstige bewoners van Vechtrijk 3B1 wonen straks aan het park op steenworp afstand van Gouw. De uitstraling van Vechtrijk sluit aan bij het karakter van authentieke vestingstadjes langs de Vecht. In het centrum vind je een levendige mix van wonen en recreëren. In dit deel van Weespersluis komen 135 woningen in een variëteit aan woningtypes. Van fraaie eengezinswoningen en herenhuizen tot rijk gedetailleerde tweekappers en vrijstaande villa’s, maar ook nieuwere woonvormen zoals de levensloopbestendige seniorenwoningen en beneden- en bovenwoningen. Het ontwerp van de woningen is van Zeinstra Veerbeek Architecten.

Op en top duurzaam
De verschillende duurzaamheidsmaatregelen in de woningen zorgen voor energieneutrale woning, met optimaal wooncomfort. Alle woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp waarmee de woning wordt verwarmd en gekoeld. De woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Als noviteit worden alle woningen uitgevoerd met een batterij waarin de overdag opgewekte energie kan worden opgeslagen en met name in de avond weer kan worden gebruikt. Ook zijn de woningen uitgevoerd met een geavanceerd monitoringsysteem, waarmee apparaten in de woning worden aangestuurd om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de overdag opgewekte energie door de zonnepanelen. Op de binnenterreinen worden zogenaamde solar-carports geplaatst, met een dak van transparante zonnepanelen. Er is ook de mogelijkheid om een laadpaal te plaatsen. De woningen zijn zo optimaal voorbereid op de toekomst en hebben een energielabel van A++++. 

Gebiedsontwikkeling Weespersluis
Weespersluis is een grote gebiedsontwikkeling met veel aandacht voor de natuur, water en groen. Slechts een derde van de ruimte wordt bebouwd. Inmiddels zijn er een school, kinderdagverblijf en diverse parken gerealiseerd en worden de in aanbouw zijnde voorzieningen zoals speciaal winkels, een supermarkt, horeca en een gezondheidscentrum nog deze zomer opgeleverd en geopend voor het publiek.

Weespersluis bestaat uit drie deelgebieden; Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Weespersluis is een samenwerking van Adriaan van Erk / BPD, gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed/Van Wijnen.

Deel op social media