Nieuwbouw Zeeheldenbuurt officieel van start

Bouwbord Zeeheldenbuurt

(Bericht Patrimonium) De bouw van de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt is officieel gestart. Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium Barendrecht, en Jolande Quik van gemeente Barendrecht onthulden op donderdag 4 juli het bouwbord op de bouwplaats. Zij gaven daarmee het startsein voor de bouw van 64 appartementen en 35 eengezinswoningen.

De nieuwe woningen zijn sociale huurwoningen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen: jongeren, ouderen én gezinnen. Met dit project komen 99 nieuwe woningen in de Zeeheldenbuurt. Op de locatie stonden eerder 88 eengezinswoningen. Met het realiseren van 11 extra woningen draagt Patrimonium bij aan de verdichtingsopgave. De woningen zijn energiezuiniger dan de wettelijke eisen. De appartementen hebben twee, drie en vier kamers. De eengezinswoningen hebben vier kamers. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. BAM bouwt de woningen.

De eengezinswoningen zijn houten conceptwoningen (Flow). Dit betekent dat ze fabrieksmatig zijn gemaakt. BAM zet de woningen op de bouwplaats in één dag in elkaar. Door de houten constructie zijn deze woningen duurzamer dan traditioneel gebouwde woningen. 

De nieuwe woningen komen in een groene omgeving. In de buitenruimte is rekening gehouden met klimaatadaptieve maatregelen zoals een waterberging en beperkte verharding. Andere maatregelen in de woningen en buitenruimte zorgen voor het instandhouden en verbeteren van de flora en fauna in de omgeving. 

Patrimonium verwacht de eengezinswoningen in maart 2025 op te leveren en de appartementen in oktober 2025. De corporatie verhuurt de woningen dan via Woonnet Rijnmond. 

Deel op social media