Start verkoop WeideWald in Doetinchem: duurzaam en natuurlijk wonen

Weidewal Doetinchem

De 41 woningen in het nieuwbouwproject WeideWald in Doetinchem gaan op 11 juli in de verkoop. WeideWald ligt in een groen gebied, aan de ecologische zone van de Kapperskolk. Het bouwproject is een samenwerking tussen de gemeente Doetinchem, Sité Woondiensten, BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design.

WeideWald wordt een duurzame en groene woonbuurt met 41 koop- en 32 huurwoningen. Er gaan vier verschillende woningtypen in de verkoop: twee-onder-een-kap, levensloopbestendige woningen, hoek-woningen en rijwoningen. Hiermee is WeideWald geschikt voor iedere levensfase; van een starter tot gezinnen die ruimte zoeken en van doorstromers die op zoek zijn naar vernieuwing tot (toekomstige) senioren die levensloopbestendig willen wonen.

Duurzaam wonen: gezond en comfortabel

In WeideWald staat duurzaam wonen centraal. Het doel van een duurzame woning is toekomstige bewoners een aangename en toekomstbestendige leefomgeving te bieden. Door duurzaam te bouwen met zorgvuldig geselecteerde materialen verminderen we de ecologische voetafdruk. De woningen worden grotendeels gebouwd met biobased materialen volgens het circulaire, houten woningconcept Flow van BAM. Bouwen met hout zorgt daarnaast voor een duurzaam productieproces: de woningen worden in de fabriek geproduceerd wat zorgt voor minder verkeersbewegingen en minder bouwtijd dan bij een traditionele woning.

WeideWald sluit perfect aan bij de ambitie van de gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten om duurzaam te bouwen.Nard Everdij, projectleider bij de gemeente Doetinchem, over hoe WeideWald aansluit op de visie en ambities van de gemeente om in 2050 volledig circulair en CO2-neutraal te zijn: “BAM Wonen ontwikkelt in WeideWald een modulaire woning van hout met een groen dak, dat goed aansluit bij het Nieuwe Normaal. Dit is een nieuwe standaard voor modulair bouwen met haalbare én ambitieuze milieuprestaties voor gebouwen, infra en gebied. Door het toevoegen van begroeibare pergola’s en sedum-daken worden de woningen op een mooie manier ingepast in de omgeving en ontstaat er naast een fijne leefomgeving voor de toekomstige bewoners ook een nieuw landschap voor insecten en vogels.”

WeideWald in een notendop:

  • 73 woningen voor starters, gezinnen en senioren (41 koop en 32 huur).
  • Voor iedere doelgroep een geschikte woning: Twee-onder-een-kap woningen, levensloopbestendige woningen, hoekwoningen en rijwoningen
  • Architectuur die naadloos opgaat in de Achterhoekse bossen en groene weiden
  • Duurzaamheid, circulariteit en behoud van natuur staan centraal
  • Start verkoop: 11 juli
  • 11 juli, van 17.00 tot 19.00 uur Meet & Greet op de bouwlocatie (het bouwteam beantwoordt vragen)
  • Start bouwwerkzaamheden verwacht eerste kwartaal 2025

Kijk voor meer informatie op de website van WeideWald. 

Deel op social media