10 woningen ‘De Kleine Vos’ in Mierlo

Ontwikkeling en realisatie van tien koopwoningen in de wijk ‘Luchen’ in Mierlo.

De woningen

De woningen zijn half vrijstaand, ruim van opzet en zijn in een landelijke, dorpse stijl gebouwd. Dit karakter wordt versterkt door de rijke detaillering met onder andere bakgoten, overstekken, een erkerraam en siermetselwerk. De percelen zijn tussen de 216 m2 en 290 m2 groot en de woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 134 m2 en een inhoud van 519 m3.

De begane grond is flexibel ingedeeld, waardoor de bewoners de keuze hadden om de woonkamer aan de straatzijde of aan de tuinzijde te situeren. Aanvullend kon er gekozen worden voor een uitbouw aan de achterzijde, een dakkapel, een leefkeuken of een riante living. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en badkamer voorzien en vanuit de eerste verdieping is een vaste trap naar de zolder aanwezig. Waar op de hoogst gelegen verdieping eventueel een vierde slaapkamer gerealiseerd kan worden.

Duurzaamheid

De woningen beschikken over het energielabel A+++ en zijn zeer onderhoudsarm ontworpen. Dit is gerealiseerd doordat de woningen hoogwaardig geïsoleerd zijn aanvullend voorzien van een energiezuinige installatie (HR CV-ketel, C02 gestuurde mechanische ventilatie en zonnepanelen).

De omgeving

Mierlo is gelegen tussen Geldrop en Helmond, aan de rand van het stedelijke gebied van Eindhoven en Helmond.  De Kleine Vos in de wijk ‘Luchen’ is een ontwikkeling van BAM Wonen waar tien vrije sector koopwoningen ontwikkeld en gerealiseerd zijn.