102 appartementen Mascagniflat in Tilburg

Groot onderhoud en energetische maatregelen van 102 galerijappartementen in de Mascagniflat in Tilburg.

In opdracht van WonenBreburg heeft BAM Wonen groot onderhoud gepleegd aan de Mascagniflat in Tilburg. Hierbij is de flat zowel esthetisch als energetisch geüpgraded en hiermee klaargemaakt voor de toekomst. Dit zodat de bewoners er prettig en betaalbaar kunnen (blijven) wonen.

De volledige aanzichten van het complex zijn naar ontwerp van Peter van Hoogmoed architecten vernieuwd. Hierbij zijn de volledige entrees aangepakt, zijn de gevels voorzien van een nieuwe onderhoudsarme gevelafwerking, zijn de hekwerken vernieuwd, is er een luifel gerealiseerd boven de hoogst gelegen galerij en heeft het complex een nieuwe uitstraling gekregen door het gebruik van enkele frisse kleuren. 

Energetisch zijn de appartementen van label F/G opgewaardeerd naar energielabel A/B. Deze energetische verbetering is gerealiseerd door de energievraag te beperken middels het isoleren van de gevels, de bestaande beglazing te vervangen voor HR++ glas, het isoleren van de laagst gelegen vloer van de woningen, het toepassen van zonneboilers en het aanbrengen van een energiezuinig ventilatiesysteem.

Het wooncomfort in de woningen is aanzienlijk verhoogd door bovenstaande maatregelen maar ook door het vernieuwen van de badkamers, keukens en toiletten.

Door het LEAN plannen en het organiseren samen met de maatgevende ketenpartners is het groot onderhoud op een snelle en efficiënte wijze uitgevoerd met tevreden bewoners al resultaat.