102 woningen 'De Spinnerij' Ede

In Ede aan de rand van de Veluwe, tegen het oude centrum van Ede, wordt het Enka-terrein ontwikkelt tot een hoogwaardige woonwijk met voorzieningen. Een centraal gelegen plek met een rijke historie en karakter. Hier kunt u wonen met de Veluwe als achtertuin, terwijl alle voorzieningen, zoals winkels, recreatie en het centraal station binnen handbereik zijn.

De Spinnerij
De Spinnerij kent net als deelplan De Smederij een ruime en groene opzet. Het stedenbouwkundig plan en de architectuur zijn met respect voor de historie ontworpen. Dit is onder meer terug te zien in de rijke detaillering van de woningen en het gebruik van hoogwaardige materialen voor de inrichting van de openbare ruimte. Binnen De Spinnerij zijn gefaseerd 102 woningen ontwikkeld. In totaal worden circa 1.200 woningen op het Enka-terrein gerealiseerd.

Industrieel verleden
Het Enka-terrein ontwikkelt zich van een voormalig fabrieksterrein naar een bijzondere locatie voor wonen, werken en recreëren. Het woongebied, gelegen aan de oostkant van Ede, ligt in een bijzondere setting aan de rand van de Veluwe met diverse historische elementen, die verwijzen naar het industriële verleden van het Enka-terrein. De monumentale gebouwen krijgen een nieuwe functie. Het plan grenst aan de groene uitlopers van de Veluwe en is tegelijkertijd goed ontsloten door het intercitystation Ede-Wageningen en de A12.