107 woningen Kop van Waal in Tiel

Op het Vijverterrein in Tiel ontwikkelt BAM Wonen samen met Synchroon 107 koopwoningen. Het project bestaat uit rijwoningen in verschillende afmetingen en twee-onder-één-kappers, al dan niet geschakeld. Deze gevarieerde conceptwoningen worden in twee fases gerealiseerd door BAM Wonen.

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Voor een optimale parkbeleving liggen de woningen met de voordeur, soms in de vorm van veranda’s, direct aan de groen-blauwe slinger. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park.

Kop van Waal

Het ontwerp van Mulleners+Mulleners kenmerkt zich door lichte bakstenen, houtaccenten en dakoverstekken. Naast de veranda’s bij de woningen direct aan de groen-blauwe slinger worden bij een groot deel van de woningen aan de randen van het plan de veranda’s vertaald in een royaal dakoverstek aan de voorgevel.

Het plangebied ligt tegen de Waaldijk aan en loopt in maaiveld op naar de hoogte van de dijk. Op de dijk worden in een latere fase 10 villa’s gerealiseerd.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Tiel


Opdrachtgever
De Groene Weerd C.V. (BAM Wonen + Synchroon)


Architect
Mulleners + Mulleners


Constructeur
BAM A&E


Start werkzaamheden
December 2019


Opleverdatum
November 2020


EPC
0,4

Deel op social media