108 huurwoningen Haverkamp in Den Haag

Groot onderhoud en energetische maatregelen voor verduurzamen van portiekwoningen van ruim 50 jaar oud.

In opdracht van Staedion heeft BAM Wonen 108 woningen van ruim 50 jaar oud aan de Haverkamp en het Kleine Loo gerenoveerd. De 108 woningen van Haverkamp zijn verdeeld over 6 blokken.

Tijdens de renovatie wordt het gevelmetselwerk herstelt, de gevelkozijnen met glas vervangen en portieken en daken vernieuwd. Daarnaast zijn er energiebesparende maatregelen uitgevoerd zoals de aanleg van een cv-installatie, mechanische ventilatie en nieuwe voordeuren. Waar nodig hebben de bewoners een nieuwe keuken, badkamer en toilet gekregen. Door een CO2 gestuurd ventilatiesysteem in combinatie met een hoge rendement cv-ketel wordt het leefklimaat in de woningen geoptimaliseerd.

Het doel van de renovatie is om de woningen zodanig aan te pakken zodat zij weer voor een langere periode mee kunnen en dat de woningen het comfort en de energieprestatie leveren die passen bij de huidige tijd. De renovatie is uitgevoerd in bewoonde staat, waarbij opvang wordt geboden aan bewoners in de vorm van wisselwoningen ter beperking van de overlast.