113 woningen Rustenburg in Zaandam

Het project Rustenburg in het hartje van Zaandam omvat 113 woningen (koop en huur), 19.000 m2 winkelruimte, commercieel vastgoed, een ondergrondse parkeergarage voor ca. 900 auto’s en een bioscoop.

Rustenburg maakt deel uit van het plan Inverdan. Door herontwikkeling van de langgerekte centrumzone rond de Provincialeweg en de Gedempte Gracht ontstaat een levendig en aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied. In het plangebied zijn ook kantoren, onderwijsinstellingen en een nieuw stadhuis gesitueerd.

Dit is project is combinatiewerk met BAM Bouw & Techniek. BAM Bouw en Techniek is als eerste gestart met de aanleg van een bouwput voor de realisering van de ondergrondse parkeergarage. Deze garage biedt over drie verdiepingen plaats aan ruim 900 auto's. BAM Bouw en Techniek is tevens verantwoordelijk voor de bouw van de winkelruimten en de bioscoop, die zes zalen omvat met in totaal 1.425 stoelen.

De bouw van de 113 woningen is door BAM Wonen gerealiseerd, de zeventien verdiepingen tellende woontoren wordt bekroond met een trapgevel. Hierin zijn 45 appartementen gevestigd. De overige woningen zijn vormgegeven als grachtenhuizen, Zaanse pakhuizen en zaagtandwoningen.