124 koop- en huurappartementen Hendric, Drie Hoefijzers te Breda

Op het terrein van de voormalige brouwerij Drie Hoefijzers verrijst een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied dat deel uitmaakt van sleutelproject Via Breda. Met Drie Hoefijzers krijgt Breda er een nieuwe levendige buurt bij. 

Drie Hoefijzers

Het totale plan behelst 270 nieuwbouw woningen- en appartementen. De nieuwbouw wordt harmonieus ingepast in het gebied. Waardevolle en karakteristieke gebouwen krijgen een nieuwe bestemming. BAM Wonen zal in opdracht van AM de bouw van appartementencomplex 'Hendric' en de appartementen en stadswoningen van 'Baronesse' op zich nemen.

Stijlvolle mix van grondgebonden woningen en appartementen

In de richting van het station is de sfeer meer stedelijk met hoogbouw en richting oosten, naar de Doornboslaan, sluiten de woningen van drie lagen aan op de bestaande omgeving.
Aan de zuidrand komen woningen grenzend aan het spoorlandschap, dat een groen en parkachtig karakter krijgt. Platte daken worden afgewisseld door pannendaken.
Aan de westkant tegenover de Faam komt Hendric, een karakteristiek appartementengebouw rondom een groene binnentuin. Onder het gebouw komt parkeergelegenheid

Appartementen 'Hendric'

Aan de westkant tegenover de oude Faam, op de kruising Stationslaan en Terheijdenstraat, komt Hendric. Genoemd naar Hendric van den Corput, oprichter van de brouwerij in 1538. Een karakteristiek appartementengebouw van vijf tot negen verdiepingen rondom een groene binnentuin, de Grand Court. Met een eigen parkeerplaats en berging in de ondergelegen parkeergarage.
Henrdic betaat uit 56 koopappartementen en 68 vrije sector huurappartementen.

Planning

Hendric: 68 vrije sectorhuur- en 56 koopappartementen   Start bouw : Q3 2020
Baronesse: 8 stadswoningen en 19 appartementen   Start bouw : Q4 2021

Wonen in Drie Hoefijzers is hoogwaardig stedelijk wonen

Op een steenworp afstand van Drie Hoefijzers ligt de voormalige snoepfabriek De Faam. Hiervoor zijn plannen voor een restaurant en meer vrijetijd gerelateerde functies. En in de toekomst wordt op de THES locatie (tegenover Drie Hoefijzers en het Faamplein) een Albert Heijn gerealiseerd, zodat je ook de boodschappen binnen handbereik hebt. 

Op loopafstand van het centrum, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en nabij uitvalswegen. Bovendien is de St. Josephschool vlakbij. Door al deze aspecten is het een uitstekende plek voor jonge gezinnen, jonge stedelingen en actieve senioren.