125 appartementen IJdoornlaan in Amsterdam

Onderhoud en energetische maatregelen aan complex met huurwoningen uit de jaren zeventig.

In ketensamenwerking met PATRIZIA verduurzamen we 125 huurwoningen. De appartementen dateren uit 1967. De energetische maatregelen die we in bewoonde staat toepassen, brengen de appartementen van Energie-Index > 2,7 naar Energie-Index 0,8-1,4 brengen. Door de verduurzaming presteren de woningen 5 of zelfs 6 klassen beter.

Wij verzorgen bewonersinstemming

We hebben een bewezen aanpak om naoorlogse woningen in bewoonde staat te verduurzamen. Door verouderde woningen goed te isoleren en te ventileren met moderne installaties, gaan de stookkosten voor de huurders omlaag en het wooncomfort omhoog. Wij verzorgen als onderdeel van onze aanpak het behalen van minimaal 70% draagvlak onder de huishoudens. De bewoners van het complex aan de IJdoornlaan zijn enthousiast en hebben binnen twee weken na de informatiebijeenkomst ingestemd met de werkzaamheden.

Werkzaamheden aan IJdoornlaan

Het verduurzamen van de woningen omvat onder meer het aanbrengen van HR++ beglazing, meer gevel- en dakisolatie en het aanpassen van de installaties. De appartementen gaan van collectieve naar individuele cv- en ventilatiesystemen. Op het dak van het complex komen zonnepanelen. Ook worden de woon- en slaapkamers voorzien van nieuwe, kunststof kozijnen. We verwachten het project in het voorjaar van 2018 op te leveren.