140 appartementen Waldeck in Den Haag

Groot onderhoud en energetische verbeteringen aan twee woontorens gelegen in de wijk Waldeck in Den Haag

BAM Wonen verduurzaamt twee appartementencomplexen, met in totaal 140 appartementen, gelegen aan de Richard Holstraat en de Denijsstraat in Den Haag. De woontorens dateren uit de jaren zeventig en worden tijdens een woningverbetering toekomstbestendig gemaakt. De woningen gaan van een onzuinig energielabel F/G naar een zuinig energielabel B.

Tijdens de woningverbetering worden het dak en de gevelpanelen van het complex beter geïsoleerd. De ramen worden vervangen door HR++ glas en er worden zonnepanelen geplaatst op de daken van de appartementencomplexen. Bij iedere woning worden twee zonnepanelen aangesloten op de individuele meterkast, waardoor bewoners gebruikmaken van duurzame energieopwekking. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de gebouwen per jaar 87 ton CO2 minder uitstoten. Bovendien betekent dit voor bewoners dat zij straks gaan besparen op hun energierekening.

Naast de energetische verbeteringen gaat het wooncomfort van bewoners omhoog. De liften worden vervangen door nieuwe moderne liften met automatische schuifdeuren en de balkonhekken worden gemoderniseerd.