140 woningen Nieuw Weideveld in Bodegraven

140 koopwoningen ontwikkeld met de BAM Wooncollectie in Nieuw Weideveld in Bodegraven.

Boven Reeuwijk en Gouda, ten zuidoosten van Alphen aan den Rijn en ten westen van Woerden, ligt Bodegraven. Aan de rand van dit pitoreske dorp, op de grens tussen landelijk en stedelijk gebied, ontwikkelt zich een levendige wijk met een dorps karakter. Met een kenmerkende en stijlvolle uitstraling, door zijn autoluwe ontwerp een paradijs voor kinderen en zo opgezet dat iedereen in of aan het groen woont. Welkom in Nieuw Weideveld!

Bijzonder aan de drie fases in Nieuw Weideveld is de diversiteit van de 140 woningen. Maar liefst acht verschillende woningtypes uit de BAM Wooncollectie zijn hier gerealiseerd. De 140 nieuwbouwwoningen zijn gebouwd voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder starters, gezinnen en senioren. De woningen hebben een standaard EPC van 0,26. De vrijstaande woningen zijn standaard uitgevoerd als NOM. Maar liefst 36 woningen in Nieuw Weideveld zijn bijna energieneutraal en gasloos. Elke woning in Nieuw Weideveld is comfortabel, duurzaam en standaard al zeer praktisch ingedeeld.

De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de Jaren ’30 architectuurstijl: sfeervol en met veel karakteristieke elementen. De woningen worden daarnaast uiteraard gebouwd volgens de modernste inzichten. De stijlvolle uitstraling van de woningen in Nieuw Weideveld wordt gevormd door aandacht voor de kenmerkende details van de Jaren ’30 architectuur, zoals de horizontale belijning, traditionele dakgoten en grote dakoverstekken. Deze daken bepalen voor een belangrijk deel het dorpse karakter van de wijk.