147 appartementen Woontoren B’Mine@Overhoeks Amsterdam

Het project B’Mine@Overhoeks bestaat uit 1 woontoren van bijna 75 meter hoog en is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks en bepaalt mede de skyline aan het IJ. De markante woontoren B’Mine@Overhoeks staat aan het IJ in Amsterdam tegenover het Centraal Station en naast Filmmuseum Eye, de toren A’DAM en het Grootlab.

overhoeks 1

De toren bestaat uit 147 appartementen en heeft daarnaast op de begane grond vier commerciële ruimten met een vloeroppervlakte van ongeveer 580 vierkante meter, een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogstgelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond. Met B’Mine@Overhoeks is betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk gemaakt.

Tot en met de 17e verdieping is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk een appartement van 80 vierkante meter te huren voor € 940,--. Daarbij hebben ontwikkelaar AM en co-maker MN voor Stichting Pensioenfonds Metaal & Techniek voor dit project het zogenoemde “Friends Wonen” ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine@Overhoeks zijn vijftig woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

De aanpak van de woontoren is gebaseerd op het businessmodel “I AM YOU” van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Dit markante gebouw, dat medebepalend is voor de skyline aan het IJ, is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. 

De complexe bouw van dit project is gerealiseerd door BAM Wonen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam, AM, MN voor Stichting Pensioenfonds Metaal &Techniek


Architect
Paul de Ruiter Architects


Aantal huurwoningen
147, waarvan 50 Friendswoningen


Start werkzaamheden
Juni 2015


Opleverdatum
Mei 2017

Deel op social media